USA | 2021. 03. 12. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

The Weeknd csütörtökön bejelentette, hogy bojkottálja a Grammy-díjátadót, többé nem engedi, hogy lemezeit és számait nevezzék a díjra és nem szerepel a gálán.

 A kanadai énekes a The New York Timesnak elküldött közleményében a Grammy-nevezések körüli korrupcióra és a jelölési folyamat átláthatatlanságára utalva azt írta:

"A titkos bizottságok miatt többé nem engedem, hogy lemezkiadóm nevezze a zenémet a Grammyre".

The Weeknd legutóbbi, After Hours című albuma nem kapott jelölést az amerikai lemezakadémiától novemberben. Akkor a zenész Twitterén azt üzente:

"A Grammy korrupt maradt. Tartoztok nekem, a rajongóimnak és az ágazat átláthatóságának".

A lemezakadémia vezetője, Harvey Mason Jr. ősszel a The Hollywood Reporternek eljuttatott közleményben válaszolt a zenésznek, amelyben azt írta, megérti The Weeknd csalódottságát, őt is meglepte, hogy nem kapott jelölést a művész, ugyanakkor hozzátette, hogy minden évben kevesebb a jelölés, mint az arra érdemes művész.

Nagy meglepetést okozott a zenei világban, hogy az énekes albuma és annak egyik legnépszerűbb száma, a Blinding Lights, egyetlen jelölést sem kapott, holott a Grammy-díj nagy esélyeseként emlegették - írja az MTI.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) elutasította csütörtökön Fehéroroszország dalát az idei Eurovíziós Dalfesztiválra, mivel az kigúnyolja az Aljakszandr Lukasenka elnök ellen folyó tüntetéseket.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy nyolc slágergyanús szerzemény került be A Dal szombati döntőjébe. A műsorban kiderül melyik lesz az év magyar slágere és melyik áthangszerelt alkotás nyeri az online Akusztik Dalverseny fődíját.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés