Kárpátalja | 2021. 03. 11. – 08:04 |
Fotó: zk.gov.ua

Egy donyecki születésű férfi krími ismerősével együtt rablótámadást követett el Kárpátalján egy szolyvai lakos ellen.  A rablók 30 000 hrivnyát loptak el áldozatuktól.  

Az egyik támadót már őrizetbe vették, ellene rablás miatt indul eljárás. 

A kárpátaljai Szolyván történt rablásról a 102-es segélyhívó számra még március 5-én érkezett bejelentés. Az 53 éves áldozat elmondta, hogy házába két férfi rontott be, akik megverték őt. Ezenkívül arra kényszerítették, hogy bankkártyájáról 30 ezer hrivnyát utaljon át nekik. 

A rendőrök aznap megállapították, hogy a bűncselekményt az áldozat két ismerőse, egy 29 éves krími és egy 27 éves donyecki lakos követte el.  

Az áldozat meglátogatása közben egy krími és egy donyecki lakos pénzt követelt a férfitól.  

Amikor az áldozat nem volt hajlandó önként átutalni a pénzt, a támadók megkötözték a férfit, megverték és késsel megfenyegették őt. 

Végül a támadók elvették az áldozat pénzét. Ezenkívül magukkal vitték a lakáskulcsot és a mobiltelefont. 

Megszabadulva a kötéltől, az áldozat azonnal a rendőrséghez fordult.

Az ügyben Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 187. cikkelye (előzetes összeesküvés alapján csoportosan elkövetett rablás) értelmében büntetőeljárást indítottak.

Az eset vizsgálata során a rendőrség munkatársai azonnal letartóztatták az egyik támadót,

a 27 éves donyecki lakost.

A másik támadót még keresik. Az ügyben még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy migránsokat fedeztek fel Kárpátalján.A határsértők megkerülve az ellenőrző pontokat, Szlovákia területére akartak eljutni. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy újabb drogdílert lepleztek le Kárpátalján. Kárpátalján, Huszton pszichotróp anyagok értékesítése során a rendőrség munkatársai őrizetbe vettek egy 30 éves helyi lakost.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés