Ukrajna | 2021. 03. 11. – 09:30 |

Házi macska ölt meg egy csecsemőt Ukrajnában; Sztepanov: ismét szigorú karantén lehet Ukrajnában; Rekordszámú, 20 koronavírusos beteg halt meg Kárpátalján; Ukrajna nem engedi, hogy beleszóljanak a kisebbségi törvénybe; Kigyulladt egy családi ház Beregszászban.  Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 10-én.

Házi macska ölt meg egy csecsemőt Ukrajnában

Ukrajnában, Rivne megyében tragikus körülmények között meghalt egy négy hónapos csecsemő. A helyiek szerint a tragédia egy macska miatt történt, amely a baba arcán aludt el. A szomszédok szerint ekkor a macska bemászott a kisfiú kocsijába, és valószínűleg az arcára feküdt. 

Sztepanov: ismét szigorú karantén lehet Ukrajnában

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter kijelentette, Ukrajna visszatér a lezáráshoz, ha 13 vagy több régió kerül a karantén vörös zónájába. Mint tudjuk, jelenleg a vörös zónában Ukrajna négy régiója van: Kárpátalja, Csernyivci, Ivano-Frankivszk és Zsitomir megyék. 

Rekordszámú, 20 koronavírusos beteg halt meg Kárpátalján

Kárpátalján március 10-én kijevi idő szerint 9 órai adatok alapján 399-cel nőtt a koronavírus fertőzöttek száma. A pandémia kezdete óta összesen 32 916 beteg felgyógyult a kórból. A bejegyzés szerint az elmúlt 24 órában sajnos 20 COVID-19 által fertőzött beteg életét vesztette.

Ukrajna nem engedi, hogy beleszóljanak a kisebbségi törvénybe

Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere tárgyalt az EBESZ nemzeti kisebbségekért felelős főbiztosával, Kairat Abdrakhmanovval. Megvitatták az ukrajnai nemzeti kisebbségek kérdéseit. Kuleba elmondta, hogy az ukrán parlament a nemzeti kisebbségekről szóló törvény kidolgozásával foglalkozik.

Kigyulladt egy családi ház Beregszászban

Március 9-én 05:24 perckor bejelentés érkezett a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai kirendeltségéhez, hogy Beregszászban, a Munkácsi úton kigyulladt egy lakóépület. A tűz 20 m2-es területen megsemmisítette a mennyezetet és a tetőt.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés