Magyarország | 2021. 03. 11. – 16:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Szülei egy év alatt elherdálták az üzemi balesetben megsérült és teljesen lebénult fiú 164 millió forintos életjáradékát. 

A mozgássérült fiatalembernek a kártérítésből semmi nem maradt.

A XVII. kerületi Rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztálya a vizsgálati és a bűnüldözési alosztállyal együttműködve sikeresen felderítette az ügyet, és visszaszerezte a pénz jelentős részét - írja a Magyar Rendőség Facebook-oldalán. 

A szövevényes történet tavaly január 20-án kezdődött. A 44 éves D. Attiláné feljelentést tett, mert 2019-ben három hónapon keresztül rendszeresen vásároltak a számlájáról összesen 3 millió forint értékben. Az elkövető, D. Attila a nő volt házastársa, akivel megromlott a kapcsolata, ezért különköltöztek. A férjnek volt egy társkártyája az asszony számlájához, amit továbbra is használt. A gazdaságvédelmi alosztály megkezdte a nyomozást, feltérképezte, milyen pénzösszegeket vettek le. Ekkor szúrt szemet nekik, hogy több alkalommal is vásároltak százezer forintot meghaladó ruhákat, cipőket.

Ezért a bűnügyi osztály együttműködésével elkezdték alaposabban megvizsgálni az ügyet,

ugyanis nem zárhatták ki azt a lehetőséget sem, hogy a pénz bűncselekményből származik.

A nyomozás során észrevették, hogy a számlára érkezett egy 164 millió forintos egyszeri utalás.  Ekkor derült ki, hogy nem a nőnek járt a 164 millió forint, hanem az üzemi balesetben megsérült fiának, aki kártérítést kapott. A fiatalember, mivel nyaktól lefelé teljesen lebénult, nem tudja használni a végtagjait. 

A pénzintézet nem engedélyezte, hogy aláírás nélkül, szóbeli szerződés alapján nyisson bankszámlát, ezért került az anyja nevére és folyószámlájára a pénz, amihez három társkártyát is kaptak. Az egyik az édesanyáé, a másik a nevelőapáé, a harmadik pedig a fiúé volt, bár ő azt egyedül nem tudta használni.

– A fiatalember teljesen ágyhoz van kötve  A nap 24 órájában biztosítani kell az ellátását, a gondozását, és fizetni gyógyszeres kezelését, tornáztatását, amit speciális ápolónak kell végeznie. A napi költsége mintegy 10-15 ezer forint, amit az életjáradéka fedezett volna élete végéig. A kártérítésből azonban nem maradt semmi, a fiúra csak a pénz töredékét költötték. A szülők a lebénult gyermekük számára csupán egy laptopot és egy ágyat vásároltak, valamint addig biztosították a napi ellátását.

A fennmaradó összeget pedig nagyjából egy év alatt felélték.

A balesetben megsérült fiú úgy tudta, szülei az öccsének vesznek egy kisebb ingatlant, hogy ha majd felnő, legyen egy lakása. Mivel a mozgáskorlátozott fiú nagyon szerette a testvérét, szívesen adott a pénzéből.

Azonban a szülők nem egy, hanem három nagyobb értékű házat vásároltak a tudta nélkül. Vettek még két nagyobb értékű gépkocsit, drága dolgokat és egy kvadot, amit a lebénult fiú soha nem használhat. Amikor a pénz elfogyott, eladták a két korábban vásárolt ingatlant, majd azt az összeget is elköltötték.

A nyomozók kamerán keresztül hallgatták meg az ágyhoz kötött fiút az ügyben. Ekkor tudatosult bennük, hogy ő csak a nevelőapja által elvett 3 millió forintról tud, és nem is sejti, hogy abból a pénzből, ami élete hátralévő részére nyújtott volna anyagi segítséget a számára, már semmi sincs meg. Ekkor kapcsolódtak be a bűnüldözési és a vizsgálati alosztály nyomozói is.

Mindenki számára kiemelt ügynek számított a rendőrkapitányságon, fontos volt, hogy ezt az összeget visszaszerezzék a fiúnak, hiszen ezen múlhat az egész élete.

A rendőröknek sikerült közel 15-20 millió forint értékben tárgyi eszközöket lefoglalniuk, amiket bizonyítottan a fiú életjáradékából vásároltak. Ezek között voltak márkás ruhák, műszaki cikkek, ékszerek, radiátor, telefon, bojler, valamint egy kvad és 2 Audi.

Az egyik ingatlan adásvétele is éppen zajlott, amit sikerült zároltatni a pénzintézettel. 

A fiatalember egy jogi képviselő segítségével tudott bankszámlát nyitni, és erre a számlára fogják majd elutalni a visszaszerzett vagyon értékesítéséből befolyt összeget. 

Mindenki azon dolgozik, hogy a pénzből minél több visszakerülhessen hozzá.

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy férfi bejelentette anyja megverését, hogy rendőrautóval mehessen haza. Az ukrajnai Boriszpolban egy férfi a családon belüli erőszakot jelentett be, hogy ingyen utazhasson haza rendőrautóval.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy  Ukrajnában a hó eltakarítása érdekében egy férfi kitalált egy gyilkosságot. Ukrajnában, Csernyihiv megyében egy helyi lakos felhívta a rendőrséget, és mostohaapja meggyilkolásáról tett feljelentést.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés