Ukrajna | 2021. 03. 10. – 16:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az ukránoknak nem érdemes arra számítaniuk, hogy idén Európába utaznak. A turisztikai piac inkább Törökország-orientált.

Ez áll az RBC Ukraina A szabadság nem mindenkié. Vajon utazhatnak-e covid-útlevelekkel az ukránok? című anyagában. 

Makszim Dereza, az Utazási Irodák Ukrán Szövetségének alelnöke megjegyezte,

hogy Törökország iránya a teljes turistaáramlás 80-90%-át is elérheti.

"Ukrajna turisztikai piaca idén nem várja Európát, inkább Törökországra összpontosít, amely a teljes turistaáramlás 80-90%-át teheti ki. A többi Bulgária, Horvátország, Montenegró, Egyiptom, Grúzia stb.” - jegyezte meg a szakember.

Előrejelzései szerint ez a szezon még mindig a járvány jele alatt telik el, és az országok nagyon körültekintően és nem mindenki előtt nyitják meg határaikat.

Számos légitársaság azonban már most aktívan árul jegyet nyugat-európai országokba.

Az Azur Air vállalatban arról nyilatkoztak az RBC Ukraina hírportálnak, remélik, hogy a belépési korlátozásokkal kapcsolatos probléma április végére megoldódik. De ha nem, akkor az utasnak más, későbbi időpontot vagy kompenzációt kínálnak a jegyért.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Izrael nem ismeri el a Covishield vakcinát. Folytatódnak a tárgyalások Ukrajna és Izrael között a turisztikai utazások oltási útlevelének kölcsönös elismeréséről.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy ismét szigorú karantén lehet Ukrajnában. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter kijelentette, Ukrajna visszatér a lezáráshoz, ha 13 vagy több régió kerül a karantén vörös zónájába.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés