Ukrajna | 2021. 03. 10. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Magyarország Beregszászi Konzulátusának közleménye; Lengyel buszbaleset: nem voltak hajlandóak kezelni az ukránokat; Egymillió doboz csempészett cigarettával bukott le egy ukrán férfi Záhonynál; Zelenszkij szerint jelenleg nem aktuális a nyelvi kérdés; Ezentúl automatikusan számolják ki a nyugdíjakat Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 9-én.

Magyarország Beregszászi Konzulátusának közleménye

Magyarország Beregszászi Konzulátusa közösségi oldalán tájékoztatja a lakosságot, hogy a Kárpátalján kialakult járványhelyzet, valamint a megbetegedések magas száma miatt az ügyfélfogadás 2021. március 10-től - előreláthatólag - 2021. március 19-ig szünetel.

Lengyel buszbaleset: nem voltak hajlandóak kezelni az ukránokat

Lengyelországban árokba borult egy ukrán rendszámú autóbusz. Ennek eredményeként öt ukrán utas meghalt, további 35 pedig kórházba került. Információt kaptunk arról, hogy Jaroszlavban és Rzeszowban nem voltak hajlandók kezelni a sérülteket, mert nem volt biztosításuk.

Egymillió doboz csempészett cigarettával bukott le egy ukrán férfi Záhonynál

Letartóztatását indítványozza a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség annak az ukrán kamionsofőrnek, akinek járművében közel egymillió doboz cigarettát találtak a záhonyi határátkelőhelyen. Papírjai szerint brikettet szállított, azonban a pénzügyőröknek gyanús lett a szállítmány.

Zelenszkij szerint jelenleg nem aktuális a nyelvi kérdés

Március 9-én, kedden az Ukrajna 30. fórumon Volodimir Zelenszkij elnök bejelentette, hogy jelenleg nem szabad azonnal felvetni az ukrán nyelv kérdését a parlamentben. Szerinte az ukrán nyelvet az állam teljes mértékben védi.

Ezentúl automatikusan számolják ki a nyugdíjakat Ukrajnában

Ukrajnában a Volodimir Zelenszkij elnök által aláírt 3623. számú törvény értelmében a nyugdíjakat automatikusan felszámolják. Nem kell a Nyugdíjalaphoz fordulni, igazolásokat kérni, illetve nem kell bizonyítani a munkaviszonyát sem. A munkakönyvek idővel megszűnnek, a munkaviszonyt automatikusan vezetik majd. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés