Magyarország | 2021. 03. 10. – 12:50 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Újabb álhír és hazugság a Politico állítása, ezt mindennél jobban cáfolja az a tény, hogy a magyar oltási program az egyik legeredményesebb Európában - írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdai Facebook-bejegyzésében.

Kovács Zoltán kifejtette: Magyarország már a második az uniós ranglistán a lakosságarányos átoltottságban, és a magyar lakosság 11 százaléka már beoltott, szemben az uniós 6 százalékos átlaggal - írja az MTI.

Kiemelte: "a magyar eredmény nyilvánvalóan sokak szemét szúrja Brüsszelben",

mert az egyben igazolja, hogy Magyarország helyes döntést hozott, amikor "az elhibázott brüsszeli vakcinabeszerzést felismerve nemzeti hatáskörben is szerzett be vakcinákat", így a magyar lakosságot nem csak 3, hanem már 5 vakcinával tudják már oltani.

Kovács Zoltán közölte: Magyarországon már 1.107.791 a beoltottak száma, ebből 317.906 ember már a második oltását is megkapta. A 2,1 millió felhasználható vakcinából 1,4 milliót már beadtak, több mint 530 ezer adagot pedig ezen a héten használnak fel az esedékes első és második körös oltásokra - tette hozzá.

A Politico keddi cikkében azt írta: az unión kívüli oltóanyagok keresése nem feltétlenül segített, Magyarországon az orosz Szputnyik V vakcina az ország vakcinaellátásának kevesebb mint 3 százalékát teszi ki,

míg a kínai Sinopharm több mint 32 százalékot.

Magyarország az összes vakcinának csak 56 százalékát használta fel - fűzték hozzá.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában beszélt a március 8-tól életbe lépő korlátozásokról. A kormányfő hozzátette, hogy a későbbi, húsvéti nyitáshoz most zárni kellett.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy már minden tizedik magyar megkapta a védőoltást. Dömötör Csaba úgy fogalmazott: Egyre több oltóanyag áll rendelkezésre, és eredményesnek látszik az a kormányzati hozzáállás, hogy több forrásból szerezzünk be vakcinákat.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés