Horvátország | 2021. 03. 10. – 13:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Horvátország kész nagyjából tíz-tíz koronavírus-beteget fogadni Csehországból és Szlovákiából - közölte Twitter-oldalán Andrej Plenkovic horvát kormányfő kedden, miután telefonon beszélt Andrej Babis cseh és Igor Matovic szlovák kormányfővel.

"Tekintettel a szlovák és cseh egészségügyi rendszerre nehezedő nyomásra,

szükség esetén felajánlottam Horvátország segítségét a betegek elhelyezésében"

- közölte Plenkovic, hozzátéve, hogy Horvátország szolidáris az Európai Unió  tagállamaival a koronavírus-járvány leküzdésében, írja az MTI.

A 10,7 millió lakosú Csehország az elmúlt néhány hétben a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett országok közé tartozik a világon. A túlterhelt kórházak már képtelenek biztosítani a betegek megfelelő ellátását.

Az ország ezért az unió segélykérő rendszerén keresztül Németországhoz, Svájchoz és Lengyelországhoz fordult segítségért,

hogy helyezzenek el néhány tucat koronavírusos beteget a kórházaikban.

Az egészségügyi rendszer túlterheltsége miatt Szlovákiából ezen a héten Lengyelországba és Németországba is szállítottak Covid-betegeket.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Spanyolországban negyven napja csökken a koronavírus fertőzöttek száma. Százezer emberből átlagosan 142-en fertőzöttek az országban, egy hete számuk még 175 volt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Hollandiában március végéig meghosszabbítják a kijárási tilalmatA kijárási tilalmat március 15. és 17. között, a parlamenti választások időszakára felfüggesztik.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés