MTI

| 2021. 03. 10. – 11:13 | Franciaország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Belefulladt egy megvert 14 éves francia lány a Szajnába Párizs egyik észak-nyugati elővárosában, halálával összefüggésben őrizetbe vették két gimnáziumi osztálytársát - közölték kedden rendőrségi források.

Az első vizsgálatok szerint egy 15 éves fiú és a barátnője megverték, majd a Szajnába dobták az áldozatot, aki az osztálytársuk volt, és akit hetek óta zaklattak a közösségi oldalakon - írja az MTI.

Az őrizetbe vett fiú anyja hívta fel a rendőrséget hétfő este 9 órakor, hogy jelezze:

a fia és annak barátnője megverték egy osztálytársnőjüket, majd elmenekültek.

Az anya ezek után elment a rendőrségre és elmondta, hogy a fia azt közölte, délután 4 és 5 óra között megverték a lányt, aki szerintük beleesett a Szajnába – közölte az ügyészség. Az anya bejelentése alapján találta meg a vízi rendőrség kedd reggel a megvert lány holttestét, akinek a fején és az arcán ütésnyomok voltak.

A tragédia hátterében álló konfliktus a februári iskolai szünet előtt kezdődött, amikor is az áldozatról olyan fotók kezdtek keringeni az egyik közösségi oldalon, amelyeken fehérneműben volt látható, s emiatt az osztálytársai zaklatták és bántalmazták - mondták el szemtanúk a francia médiában.

Az elmúlt hetekben kamaszok közötti több bandaháború is erőszakba torkollott a fővárosi régióban, s a jelenség heves közéleti vitát váltott ki.

Hétfőn egy 14 éves fiú életveszélyesen megsebesült bandák közötti területfoglalási vitában a Párizstól délnyugatra található Val-de-Marne megyében. Február 22-én és 23-án a szomszédos Essonne megyében pedig két halálos összecsapás is volt bandák között.

Az egyikben egy lányt halálosan megkéseltek, másnap pedig egy fiút szúrtak le bandák közötti verekedésekben, két szomszédos településen.

Március 1-én a belügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium jelezte, hogy akciótervet dolgoz ki a középiskolás bandák közötti összecsapások felszámolására.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy terrorista lehetett a svédországi baltás merénylő. Terrortámadásként vizsgálja a svéd rendőrség annak a férfinak az ügyét, aki egy baltával 8 embert megtámadott tegnap este.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy pokolgépes támadás ért egy koronavírus-tesztközpontot Hollandiában. A rendőrség közölte, hogy emberi sérülés nem történt,

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!