Ukrajna | 2021. 03. 01. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában az üzletek polcaira nem mindig kerülnek minőségi termékek, egyre több ukrán panaszkodik veszélyes hamisított élelmiszerekre.

Ukrajnában leggyakrabban a tejtermékeket és a vajat hamisítják.

Ezt Elena Kulikova, a Spozsivcsa Dovira (Fogyasztói bizalom) össz-ukrajnai fogyasztói jogvédő egyesület vezetője nyilatkozta az egyik tévécsatorna adásában - írja a Podrobnosztyi.ua.

"Történelmileg úgy alakult, hogy a tejtermékeket és általában a vajat hamisítják leggyakrabban”- mondta a szakértő. 

Elena Kulikova arra sürgetett, hogy legyünk figyelmesek a bébiételek vásárlásakor is, amit nagyon körültekintően kell megválasztani, mivel korábban antibiotikumokat találtak a bébiételekben.

"A kérdés itt nem a veszélyes termékekről szól, hanem arról, hogy antibiotikumokat találtunk a legbiztonságosabb termékekben, a bébiételekben.

Szerintem általában ez a legveszélyesebb téma”- hangsúlyozta Kulikova. 

Ezenkívül Ukrajnában gyakran hamisítják a kávét és az alkoholt is. Leggyakrabban hamisítványokat találhatunk a jól ismert importált alkoholmárkák között.

Szakértők szerint az instant kávét hamisítják leggyakrabban, amelyet néha egyszerűen a piacokon és az interneten keresztül értékesítenek.

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy kutatás szerint a koronavírus megváltoztatta a vásárlói szokásokat. Legnagyobb mértékben a nagyobb ruházati üzletek, a kisebb élelmiszerboltok, valamint a nagy bevásárló központok és az éttermek látogatottsága esett vissza a járvány hatására.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában a szupermarketekben ezentúl mosott burgonyát árusítanak. Ukrajnában a Novus, a Megamarket és a Fozzy Group nagy kiskereskedelmi láncok csak mosott burgonya értékesítésére térnek át a szupermarketekben.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés