Kárpátalja | 2021. 03. 01. – 09:30 |

Második életet kap négy kárpátaljai várrom; Kerékpározó gyerekeket ütöttek el Kárpátalján; Kárpátalja egy lépésre van a "vörös" zónától; Egy lokálpatrióta feljegyzései - A beregszászi strand anno...; Robbanás egy covidos kórházban Ukrajnában, vannak áldozatok. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 27-28-án.

Második életet kap négy kárpátaljai várrom

Kárpátalja különböző részein található négy vár maradványait a Kárpátaljai Megyei Tanács tulajdonába helyezték át. A megfelelő döntést a megyei tanács képviselőinek többsége szavazta meg. A Kárpátaljai Megyei Tanács határozatának értelmében a négy várrom dokumentációit végre törvényesen szabályozzák majd.

Kerékpározó gyerekeket ütöttek el Kárpátalján

Kárpátalján egy VAZ-2107 típusú gépkocsi sofőrje közlekedés közben elvesztette uralmát járműve fölött és elütött két kiskorú kerékpározó gyereket. A 10 és 12 éves kisfiúkat a kórházba szállították. A baleset vizsgálata során kiderült, hogy a sofőr józanon vezetett. Gépkocsiját a rendőrség büntetőparkolójára szállították.

Kárpátalja egy lépésre van a "vörös" zónától

A koronavírus megbetegedések gyors terjedése miatt Ukrajna hét megyéje bármely nap bekerülhet a "vörös" zónába. A Korrespondent.net Viktor Ljasko, országos tisztifőorvos Facebookos bejegyzésére hivatkozva írta, hogy Vinnica, Doneck, Zsitomir, Kárpátalja, Zaporizzsja, Luhanszk és Ternopil megyékben "narancssárga" szintű járványveszély van.

Egy lokálpatrióta feljegyzései - A beregszászi strand anno...

A múlt században, a hatvanas évek közepén járunk, s a helyszín a beregszászi strand. Ott, ahol az erre közlekedő vonatok átrobognak a Vérke-hídon, s a vasúti pálya keresztezi az Arany János utcát, valamint a szovjet érában Matroszovról elnevezett utca találkozik a Bercsényi utcával, nos, ebben a háromszögben alakították ki a városi strandot.

Robbanás egy covidos kórházban Ukrajnában, vannak áldozatok

Ukrajnában, az egyik covidos kórházban felrobbant az egyik oxigéncső, amelynek következtében egy ember meghalt és egy megsebesült. Az oxigéncső fellobbanása miatt egy ember meghalt, egy pedig megsebesült. A tűzoltók 20 főt evakuáltak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés