Magyarország | 2021. 03. 01. – 10:07 |
Fotó: Orbán Viktor Facebook-bejegyzése

Beoltották a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával Orbán Viktor miniszterelnököt. Az erről készült fényképeket a kormányfő Facebook-oldalára tették fel vasárnap délelőtt.

Orbán Viktor a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontján kapta meg az oltást - írja a Hirado.

Müller Cecília országos tisztifőorvos szombaton arról beszélt,

hogy az oltást külön javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek is.

Fontosnak nevezte, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljenek az oltás felvételének lehetőségével, érkezzenek azok bárhonnan is. Emellett a kormány és az operatív törzs tagjainak beoltását is fontosnak tartja.

Az oltások ugyanis reményt adnak arra, hogy kevés áldozattal záruljon a harmadik hullám, és véget érjen a pandémia – jelentette ki.

A miniszterelnök korábban arról beszélt, hogy a kínai vakcinában bízik meg a legjobban, ezért amikor rákerül a sor, és lehetőse lesz választani, akkor azt választaná.

Pénteken Áder János köztársasági elnöki is megkapta a Sinopharm-vakcinát. Az államfő az oltás után nyilatkozva arra kérte minden honfitársát,

hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra minél hamarabb.

Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, azt tegye meg.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Olaszország egyre több városát zárják le a vírusmutációk terjedése miatt. Eközben a halottak száma túllépte a 97 ezret az egészségügyi minisztérium péntek esti adatai szerint.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy megjelent Magyarországon az újrafertőzésre is képes dél-afrikai mutáns vírus. A harmadik hullám felszálló szakasza felgyorsult, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, amelyben a vírusmutánsok is szerepet játszanak.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés