Kárpátalja | 2021. 03. 01. – 15:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány hatodik alkalommal rendezte meg a matematikai tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégéit. A foglalkozások célja volt a megyei, országos és nemzetközi matematikaversenyekre való felkészítés a 8–17 éves, matematika iránt elkötelezett fiatalok körében.

A képzésre a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség által a 2018/19-es tanévben megvalósított Terebesi Viktor Emlékverseny és Geőcze Zoárd Matematikaverseny első tíz helyezettje, összesen 85 tanuló kapott meghívást (a 2019/2020-as tanévben a COVID-19 okozta járványhelyzet miatt a versenyek elmaradtak). A meghívottakból a három tehetséggondozó hétvégén összesen 55 tanuló vett részt, akik felkészülését 11 tanár segítette.

A hétvégék folyamán – a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel – a foglalkozások pénteken és vasárnap online, szombaton pedig offline módon, a karantén szabályokat betartva kiscsoportokban valósultak meg.

A tehetséggondozó hétvégék alatt a gyerekek étkeztetését és utaztatását a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány biztosította. A programot a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatta.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány vezetősége köszönetét fejezi ki Kulin Juditnak, a program szakmai referensének és valamennyi szakembernek az odaadó és áldozatos munkájukért.

A szervezők


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 9. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés