Magyarország | 2021. 02. 28. – 18:12 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ha azt szeretnénk, hogy az immunrendszerünk erős és egészséges maradjon, érdemes figyelni az alábbi dolgokra, és kiiktatni őket az életünkből.

Magány

Egy Ohióban készül kutatás szerint azok, akiknek kevés az életében a társas kapcsolat, és sokat vannak, illetve sokat érzik magukat egyedül, gyengébb immunrendszerrel rendelkeznek. Ráadásul az is kiderült, hogy azok az emberek, akiknek magányosak, és nincsenek barátaik, gyakrabban betegek, és rövidebb ideig élnek, mint azok, akiknek élénk a társasági életük - írja a Házipatika.com.

Túl kevés alvás

A nem megfelelő mennyiségű alvás csökkentheti azoknak a sejteknek a mennyiségét a testben, amelyek a fertőzések elpusztításáért felelnek. A Chicagói Egyetem kutatása szerint az, ha egy héten át nem alszunk napi négy óránál többet, felére csökkenti az ilyen jellegű sejtek számát.

Antibiotikumok

Az antibiotikumok szedése csökkentheti a szervezetben a citokinek szintjét, ráadásul elpusztítja az emésztőrendszerben élő "jó" baktériumokat, amik az immunrendszer megfelelő működéséért felelnek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig szedjünk probiotikumokat is, ha valami miatt antibiotikumokat ír fel nekünk az orvos.

Konzerv ételek

A konzervdobozok nagy részének belső falán lévő bevonatban Bisfenol A található, ami szintén nincs jó hatással az immunrendszerre. Konzervek helyett friss, vagy fagyasztott ételeket érdemes vásárolni, illetve mindenből, amiből csak lehet, a papírdobozos csomagolásút választani.

Antibakteriális szappan

Egy amerikai kutatás szerint azok, akik gyakran érintkeznek antibakteriális hatóanyagokat tartalmazó termékekkel, gyakrabban lesznek allergiásak valamilyen ételre, vagy környezeti tényezőre. Ez különösen gyerekek esetében jellemző, így náluk különösen érdemes kerülni az ilyen jellegű termékek, szappanok használatát.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés