Kárpátinfo.net


Megosztás


Zelenszkij kitűzte a sorkatonai behívás határidejét; Felgyújtotta rokona házát egy férfi Csapon; Rekordmennyiségű koronavírusos beteget rögzítettek Kárpátalján; Ukrajnában kereskedelmi forgalomban is megjelennek a koronavírus elleni vakcinák; Polyak: A koronavírus új törzsét a hazatérő munkások hozhatták be Kárpátaljára. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 25-én.

Zelenszkij kitűzte a sorkatonai behívás határidejét

Volodimir Zelenszkij elnök aláírta a 2021-es sorkatonai szolgálatra vonatkozó következő besorolás ütemezéséről szóló rendeletét. A rendelet szerint „az ukrán állampolgárok katonai szolgálatra való behívását 2021. április-június, valamint október és december között hajtják végre". A sorkatonák nem fognak Donbászon szolgálni  .

Felgyújtotta rokona házát egy férfi Csapon

Kárpátalján az Ungvári Kerületi Rendőrség munkatársai letartóztattak egy férfit, aki felgyújtott egy házat Csapon. A helyszínre kiérkező hatóságok megállapították, hogy a tüzet szándékos gyújtogatás okozta, melyet a ház tulajdonosának rokona követett el. Szerencsére az eset következtében senki nem sérült meg.

Rekordmennyiségű koronavírusos beteget rögzítettek Kárpátalján

Kárpátalján a járvány kezdete óta összesen 38 694 koronavírusos esetet rögzítettek, többek között 2750 orvosnál és 1980 gyermeknél. Február 25-én a reggeli adatok szerint az elmúlt 24 órában 654 betegnél diagnosztizáltak koronavírust PCR-teszt segítségével. Eddig 869 ember halt meg.

Ukrajnában kereskedelmi forgalomban is megjelennek a koronavírus elleni vakcinák

Ukrajnában már nyáron megjelenhetnek a kereskedelmi forgalomban a koronavírus elleni vakcinák. A Miniszteri Kabinet arra számít, hogy nyáron a kereskedelmi forgalomban is megjelenik a koronavírus elleni vakcina azon ukránok számára, akik üdülés céljából külföldre utaznának. A kormány forrása szerint március 1-jén kell hogy beinduljon egy weboldal, melyen jelentkezhet a vakcinációra.

Polyak: A koronavírus új törzsét a hazatérő munkások hozhatták be Kárpátaljára

A február 24-i adatok szerint a Kárpátaljai Megyei Fertőző betegségek kórházában, ahol összesen 90 ágy áll rendelkezésre kovidos betegek számára, csak 6 szabad fekvőhely maradt. Az egészségügyi intézmény főorvosa szerint az intenzív osztály teljesen megtelt.