Kárpátalja | 2021. 02. 26. – 12:17 |
Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Február 26-án Beregszászban ülést tartott a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó bizottság.

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán tett közleményéből megtudhattuk, hogy a testület tagjai mellett meghívást kaptak erre a vallási felekezetek képviselői is.

"A medikusok arról számoltak be, hogy lényegesen romlott a koronavírus járványával kapcsolatos helyzet a kistérségben" - hangsúlyozta a polgármester.

Február folyamán 762 ilyen esetet igazoltak, ebből 448-at Beregszászban.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy jelenleg 675 az aktív COVID-19 betegek száma. E hónapban 17-en haltak meg a koronavírus miatt.

A rendőrség eközben folytatja annak ellenőrzését, hogy miként tartják be a házi karantén szabályait, illetve a közterületre vonatkozó korlátozó intézkedéseket.

Babják Zoltán kiemelte, hogy február 27-től március 9-ig a következő fő korlátozó intézkedések lesznek hatályban

a Beregszászi Kistérség, ezen belül Beregszász városának területén (ezekről a városi tanács hivatalos honlapján közzétett jegyzőkönyvben olvashatnak részletesen):

  • tilos személyi védőeszközök, így reszpirátorok, a szájat és orrot eltakaró, ezen belül önállóan elkészített maszk viselése nélkül tartózkodni közösségi épületekben, létesítményekben, tömegközlekedési eszközökön;
  • tilos a házi karantén, obszerváció helyszínének önkényes elhagyása;
  • tilos tömeges (kulturális, sport, szociális, reklám stb.) rendezvények megtartása;
  • zárva maradnak a városi óvodák és iskolák, a kistérség fennmaradó részén eközben tovább működnek az óvodák, az iskolák viszont zárva lesznek;
  • a virágok árusítása csak előzetes megrendelés, vagy házhoz szállítás alapján történhet az üzletekben;
  • az éttermek, kávézók, bárok csak közép-európai idő szerint 6.00 és 19.00 között tarthatnak nyitva, eközben szavatolni kell, hogy a férőhelyek teljes számának 30 százalékánál ne legyen több vendég. A többi ülőhelyet össze kell rakni, hogy azt ne használják a vendégek. 19.00 óra után elvitelre működhetnek ezek az egységek;
  • tilos az uszodák működése;
  • a piacok, üzletek (élelmiszert és nem élelmiszerjellegű termékeket forgalmazók), a szépségszalonok, fodrászatok működhetnek a közegészségügyi és higiéniás szabályok betartása mellett, ám 20 négyzetméter alapterületre nem juthat 1 vásárlónál, vendégnél több;
  • tilos a szálláshelyek működése — kivételt jelentenek a szállodák;
  • a fitnesztermek úgy működhetnek, hogy 1 vendégnél nem juthat több 10 négyzetméter alapterületre számítva.

A kistérségben működő vallási felekezeteknek javasolták, hogy

az említett időszakban online formában tartsák az istentiszteleteket, miséket.

Amennyiben ez nem megoldható, akkor szavatolniuk kell a járványellenes korlátozások betartását a templomokban, imaházakban stb. tartott istentiszteletek, misék során - tette hozzá Babják Zoltán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a házi karantén betartását ellenőrzik Beregszászban. Az eddigi adatok szerint 13 beregszászit ellenőriztek ennek során.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 515 koronavírus-fertőzési esetet regisztráltak Kárpátalján. Az elmúlt 24 órában, február 25-én 71 71 beteg felgyógyult a kórból (a járvány kezdete óta összesen 30 396 beteg gyógyult meg).

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés