Kárpátalja | 2021. 02. 26. – 07:55 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Kárpátalján gyorsan növekszik a tűzvészekben elhunytak száma. Ha 2020-ban február 25-ig 8 esetet jegyeztek fel, 2021-ben ugyanezen időszakban 13 ember halt meg a tűzben.

Repenye (Ökörmezői kistérség, korábban Huszti járás) településen egy tűzeset történt. 

Az előzetes információk szerint február 24-én reggel tűz ütött ki egy lakóházban, ahol egy férfi és az édesanyja élt. A háztartás szomszédja vette észre az ablakokon kiáramló sűrű füstöt.

A férfi megpróbálva segíteni az ott lakóknak, bement a szobába, és meglátta az egyik szobában az ágyon parázsló matracot.  

A tűz jelentéktelen volt, ezért a férfi gyorsan eloltotta azt.  

A ház lakóinak azonban már nem tudott segíteni, holttestüket egy másik szobában fedezte fel.  

Az illetékes hatóságok vizsgálják a tűz kitörésének okait és körülményeit. 

A tűzesetek számának növekedése miatt a sürgősségi mentőszolgálat munkatársai arra kérik az állampolgárokat, hogy legyenek körültekintőek és tartsák be az összes tűzbiztonsági szabályt: felelősségteljesen használják az elektromos készülékeket és a melegítőket, ne dohányozzanak az ágyban, vigyázzanak idős hozzátartozóikra - olvashatjuk az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának honlapján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy halálos baleset történt a Beregszászi járásban. A balesetben elhunyt sofőrt a helyszínre kiérkező katasztrófavédelmisek speciális eszközök segítségével vágták ki az autóroncsból.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy kétszintes melléképület gyulladt ki Csapon. A lakóházat sikerült megmenteni a tűztől.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés