Kárpátalja | 2021. 02. 26. – 08:30 |
Fotó:  a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-bejegyzése

Csapon a vámtörvényeket ezúttal egy 50 éves donyecki származású kijevi lakos sértette meg, aki Olaszországból tartott hazafelé egy Mercedes Benz E200 CDI típusú személygépkocsival.

A csapi ellenőrző ponthoz érve a férfi a vámellenőrzéshez a zöld folyosót választotta, amivel automatikusan megerősítette, hogy nem szállít tilos vagy korlátozott mennyiségű árut. 

Azonban a lehetséges törvénysértés elkerülése miatt alaposabb felülvizsgálatra továbbították a járművet.

Kiderült, hogy az illető márkás pénztárcát, három nadrágszíjat, 9 pár lábbelit, 10 táskát és hátizsákot, hét darab férfi farmernadrágot akart átcsempészni a határon. 

A címkék szerint a felfedezett áru összköltsége 1979 euró (több mint 67 ezer hrivnya),

ami jócskán meghaladja a személyenként megengedett 500 eurót. 

A jelenlegi törvények értelmében a vámosok lefoglalták az árut és jegyzőkönyvet állítottak ki a szabálysértő ellen. További sorsáról a bíróság dönt majd - olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy újabb márkás árut foglaltak le a határőrök Kárpátalján. A határátkelőhöz egy Milánóból hazatérő csernyivci (Чернівці) illetőségű férfi érkezett egy mikrobusszal. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy többezer euró összegű áruval teli bőröndöt foglaltak le Csapon. Csapon az ukrán-magyar határon a vámszabályokat sértő, kötelező bevallás és adóztatás alá eső drága áruk behozatalára tett kísérletet tártak fel a vámosok. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés