Kárpátalja | 2021. 02. 26. – 08:00 |
Fotó: zk.gov.ua

A kenőpénz első részének elfogadása során őrizetbe vették a Kárpátaljai Vámhivatal főfelügyelőjét.  

A korrupt tisztviselőt a Kárpátaljai Megyei Rendőrség Stratégiai Vizsgálati Osztályának munkatársai kollégáikkal együtt leplezték le.

A rendőrség emberei megállapították, hogy a vámtiszt megígérte, hogy

segít egy helyi lakosnak 50 mesterkartonnyi cigaretta illegális átszállításában az Európai Unióba.

Biztosította őt, hogy az árukat vasúti kocsikba rejtik el, és a vámellenőrzés során egyszerűen nem fogják meglátni azt. Segítségéért 4000 dollár jutalmat kért.

A Kárpátaljai Vámhivatal fő felügyelőjét február 24-én tartóztatták le, miután megkapta a csúszópénz első részét, 27 ezer hrivnyát.  

A vámtiszt azután kapott pénzt, hogy megszervezte a dohánytermékek egy részének átszállítását. 

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 368. cikkelye (jogtalan előny követelése és elfogadása) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. A cikkely szankciója öttől tíz évig terjedő szabadságvesztést és vagyonelkobzást ír elő - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy migránsokat fogtak el a határőrök Ungvár közelében. Február 24-én a délutáni órákban Ungvár közelében a határőrosztag munkatársai határsértőket fedeztek fel, akik a hegyeken keresztül akartak eljutni az Európai Unióba.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az SZBU elfogta egy nemzetközi bűnszervezet tagjait Kárpátalján. Kárpátalján az Ukrán Biztonsági Szolgálat munkatársai őrizetbe vették egy nemzetközi bűnszervezet két helyi szervezőjét, akik különösen súlyos bűncselekményeket követtek el a posztszovjet térségben.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés