Kárpátalja | 2021. 02. 26. – 13:49 |
Fotó: zk.gp.gov.ua

Beregszászi járás területén elvégzett házkutatások során mintegy 60 000 csomag zárjegy nélküli cigarettát találtak, melynek becsült értéke 2,5 millió hrivnya.

Az illetékes hatóságok a Beregszászi járás területén házkutatásokat tartottak, mely során mintegy 120 mesterkartonnyi cigarettát, valamint egy Ford Transit kisbuszt találtak, amelyet valószínűleg illegális tevékenység során használtak.

A megtalált zárjegy nélküli cigaretta becsült értéke 2,5 millió hrivnya.

A nyomozati információk szerint

az illegálisan gyártott dohánytermékeket az Európai Unió területére csempészték volna át.

Jelenleg folyik a megfelelő dokumentumok előkészítése, hogy lefoglalhassák a dohánytermékeket és a gépkocsit.

Ukrajna alkotmányának 62. cikkelye szerint egy személyt addig ártatlannak vélnek a bűncselekmény elkövetésében és nem büntethető, amíg bűnösségét nem bizonyítják és bíróság meg nem állapítja bűnösségét, - írja a Kárpátaljai Megyei Ügyészség hivatalos honlapja.

Korábban hírt adtunk arról, hogy cigarettacsempészetet akadályoztak meg a tiszaújlaki határőrök. A katonák a helyszínen 3000 doboz cigarettával teli csomagokat találtak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy ismét márkás árukat foglaltak le Csapon. Csapon a vámtörvényeket ezúttal egy 50 éves donyecki származású kijevi lakos sértette meg, aki Olaszországból tartott hazafelé egy Mercedes Benz E200 CDI típusú személygépkocsival.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés