Kína | 2021. 02. 25. – 18:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A kínai külügyminisztérium szóvivője csütörtökön tagadta, hogy Peking végbélnyílásból vett mintavételre kötelezett amerikai diplomatákat a koronavírus-fertőzöttség kiszűrésére.

 Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő a csütörtöki sajtótájékoztatóján az amerikai sajtóban megjelent jelentések kapcsán elmondta:

tudomása szerint Kína sosem kötelezte az országban akkreditált amerikai diplomatákat ilyen mintavételre.

A kínai egészségügyi hatóságok a kínai holdújévhez kapcsolódó utazási csúcsszezonra készülve kezdtek alkalmazni az ország bizonyos részein végbéltesztet a koronavírus-fertőzöttség kiszűrésére, az ilyen tesztek ugyanis egyes szakértők szerint megbízhatóbb eredménnyel szolgálnak az orr- vagy szájüregből vett minták alapján készülteknél - írja az MTI.

A Washington Post és a Vice amerikai tisztségviselőkre hivatkozó jelentései szerint

tévedésből vetettek alá a végbélnyílásból vett mintavételnek Kínában állomásozó amerikai diplomatákat,

mert az ilyen jellegű beavatkozások alól a diplomaták mentességet élveznének.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus fertőzöttek száma a világon 112,5 millió. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy már több mint 500 ezer ember halt meg az USA-ban. A globális koronavírus-halálesetek mintegy 19 százaléka az Egyesült Államokban történt, miközben az ország a világ népességének csupán négy százalékát adja.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés