Kárpátinfo.net


| 2021. 02. 25. – 13:17 | Kárpátalja |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Február 24-én a délutáni órákban Ungvár közelében a határőrosztag munkatársai határsértőket fedeztek fel, akik a hegyeken keresztül akartak eljutni az Európai Unióba.  

Az ungvári járási Ókemence (Кам'яниця) mellett járőröző határőrök a határvonalhoz vezető nyomokat vettek észre.

A tisztviselők azonnal megkezdték az esetleges határsértők keresését,

s már 1500 méterre az államhatártól két ismeretlent fedeztek fel.

A határsértők nem reagáltak a katonák törvényes felszólítására, ezért a tisztviselők kénytelenek voltak figyelmeztető lövéseket leadni a levegőbe. 

A hívatlan vendégek csak lövések hallatán álltak meg. A határőrök folytatták a keresést, és néhány perc múlva még két elkövetőt találtak, akik a közelben bujkáltak az erdőben.

Mint kiderült, külföldiek azért jöttek Ukrajnába, hogy az egyik egyetemen tanuljanak.  

A fogvatartottak közül hármuknak algériai személyigazolványuk és ideiglenes tartózkodási engedélyük volt.  A negyediknek nem voltak dokumentumai, de ő is Algéria polgárának nevezte magát.

Az eset tisztázása érdekében az összes letartóztatottat a határőrségre szállították. Az ügyben még folyik a vizsgálat – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az SZBU elfogta egy nemzetközi bűnszervezet tagjait Kárpátalján. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy két munkácsi járási lakos egy bűnbandát szervezett meg.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy orvvadászokat fogtak el a Szinevéri Nemzeti Parkban. A rendőrök a férfiaktól fegyvereket és állattetemeket foglaltak le.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!