Kárpátalja | 2021. 02. 25. – 09:10 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Kárpátalján koronavírus kitörése tapasztalható, hasonló mint Ivano-Frankivszk megyében. A megyében a kórházak majdnem fele megtelt koronavírusos betegekkel – jelentette ki egy sajtótájékoztatón Anatolij Psenicsnij, a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás egészségügyi osztályának vezetője.

"17 kórházunk van, amelyek közül 6 közel 100%-ban megtelt.

Összehasonlítjuk magunkat Ivano-Frankivszkkal, mi vagyunk a tükörképe. Majdnem ugyanaz a helyzet. Nem érkezünk bővíteni a férőhelyeken” – idézte a tisztviselő szavait az RBC Ukraina hírportál.

Psenicsnij szerint Kárpátalján már második napja több mint 200 kórházi beteget regisztrálnak, így a kórházak nagyon gyorsan betelnek, az orvosi rendszer pedig az összeomlás szélén áll.

Ezenkívül, amint azt a tisztviselő megjegyezte,

az orvosok rögzítik, hogy a betegek állapotának súlyossága nem ugyanaz, mint a pandémia elején.

„A betegek valóban súlyosabbak, nagyobb oxigéntámogatást igényelnek.  Az összes PCR-vizsgálat 60-70%-a pozitív. Ha korábban 5-6 esetünk volt, akkor most 10-ből 7 pozitív van. Nem jellegzetesek azok a tünetek, amelyek egy évvel ezelőtt voltak” - mondta Psenicsnij.

Korábban hírt adtunk arról, hogy megérkezett Kárpátaljára az első adag koronavírus-vakcina. A tervek szerint először a mobil-csoportok 38 egészségügyi dolgozóját és 1620 orvost oltanak be.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy nagyon megnőtt az igazolt COVID-19 esetek száma a Beregszászi kistérségben. Tegnap például 92 beteget regisztráltak a Beregszászi kistérség területén, s egy beteg meg is halt.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés