Kárpátalja | 2021. 02. 24. – 15:03 |
Hirtelen nagyon megnőtt az igazolt COVID-19 esetek száma, s ami még veszélyesebb — sok egészségügyi dolgozó van közöttük. Fotó: Facebook bejegyzés

Hirtelen nagyon megnőtt az igazolt COVID-19 esetek száma, s ami még veszélyesebb — sok egészségügyi dolgozó van közöttük - olvasható Babják Zoltán, Beregszász polgármesterének Facebook oldalán.

A bejegyzés szerint Volodimir Malestől, a beregszászi kórház vezetőjétől és Ihor Cártól, a megyei laboratóriumi központ beregszászi járási kirendeltségének igazgatójától olyan hírek érkeztek, miszerint hirtelen nagyon megnőtt az igazolt COVID-19 esetek száma, s ami még veszélyesebb — sok egészségügyi dolgozó van közöttük.

Tegnap például

92 beteget regisztráltak a Beregszászi kistérség területén, s egy beteg meg is halt.

100 ezer lakosra számítva 1 200 ilyen eset van a járásban, 800 pedig a városban, ami a legmagasabb mutató megyei viszonylatban.

A ma reggeli adatok szerint 130 kórházi férőhelyből 122-őt a koronavírusos betegek foglalnak el, 31 közülük oxigéntámogatást kap, míg egy beteget géppel lélegeztetnek. Eközben egyre fogynak azok, akik gondoskodhatnak a betegekről, s fennáll a veszélye, hogy egyszerűen nem lesz kinek kivonulni, ha mentőt hívnak a beregszásziakhoz…

"A szakemberek arra szólítanak fel, hogy szigorítsuk a karanténos korlátozásokat a városban, bezárva egy hétre a közétkeztetési egységeket, az uszodákat, a nem élelmiszereket forgalmazó kereskedelmi egységeket, az óvodákat" - írja Babják Zoltán.

Ennek kapcsán pénteken ülést tart a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó bizottság.

A kialakult helyzetben nagy jelentőséggel bír a rendőrök munkája, mivel gyakran a városban sétálgatnak, az elemi szabályokat sem tartják be azok az aktív betegek, akiknek házi karanténban kellene lenniük. Ez utóbbi kapcsán külön értekezletre kerül sor a rendőrség vezetőjének részvételével.

"A szülőket arra kérem, fordítsanak figyelmet arra, hogy gyermekeik elkerüljék a csoportosulást a karantén idején, ezzel is csökkentve a vírus átadását, terjedését. Ismételten azt kérem, hogy vegyék komolyan a maszkok viselését, a biztonságos távolság, a személyi higiénia szabályainak betartását! Csak közös erőfeszítésekkel vagyunk képesek visszatérni életünk normális kerékvágásába" - hívja fel a figyelmet Babják Zoltán,Beregszász polgármestere.

Korábban közöltük, hogy szerda reggel útnak indították Kijevből az első koronavírus elleni vakcinákat Ukrajna különböző régióiba, és a nap folyamán megkezdődött az oltási kampány Ukrajnában. Az első oltóanyag-szállítmány kedden érkezett meg repülővel a kijevi Boriszpil repülőtérre Indiából. Az AstraZeneca licence alapján az indiai Serum Institute vállalat által, Covishield elnevezés alatt gyártott félmillió dózis vakcináról van szó, amelyet Ukrajna vásárolt.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés