Kárpátalja | 2021. 02. 23. – 09:30 |

Szerdától narancssárga besorolást kap Kárpátalja; Ismét drágul a cigaretta ára Ukrajnában; Indexálják a dolgozó nyugdíjasok jövedelmét Ukrajnában; A Beregszászi Kistérségbe kerül az egykori községi tanácsok vagyona; Kompromittáló videókkal zsaroló bűnbandát fogtak Kárpátalján (Video). Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 22-én.

Szerdától narancssárga besorolást kap Kárpátalja

Narancssárga besorolásba kerül Kárpátalja február 24‐től. A narancssárga övezetben korlátozzák a tömegrendezvények szervezését. Ezenkívül tilos a tervezett műtétek végrehajtása, a szórakozóhelyek, szállodák, edzőtermek és kulturális intézmények nyitvatartása.

Ismét drágul a cigaretta ára Ukrajnában

Ukrajnában a cigaretta árát évente 20%-kal fogják emelni. Ez azért van, mert 20 százalékkal növelik a dohányáru jövedéki adóját, illetve azért, mert Ukrajnának kötelezettségei vannak az Európai Unióval aláírt társulási megállapodás szerint.

Indexálják a dolgozó nyugdíjasok jövedelmét Ukrajnában

Ukrajnában 2021. április 1-jétől tervezik a dolgozó nyugdíjasok kifizetéseinek indexálását, figyelembe véve a munkaviszonyt. 2021. július 1-jétől a 75 és 80 év közötti nyugdíjasok havi 400 hrivnya pótlékot kapnak.

A Beregszászi Kistérségbe kerül az egykori községi tanácsok vagyona

Február 22-én sor került a Beregszászi Városi Tanács 4. ülésszakának második plenáris ülésére. A képviselők továbbá hozzájárultak, hogy a tanács belépjen a nemzeti kisebbségek oktatási-művelődési központja, illetve a járási sportiskola alapítói közé.

Kompromittáló videókkal zsaroló bűnbandát fogtak Kárpátalján (Video)

Kárpátalján a nyomozók befejezték a nyomozást három lemberg megyei lakos ellen, akik zsarolással foglalkoztak. A 29 éves nő férfiakkal találkozott, elcsábította őket, és amikor intimitásra került volna sor, bűntársai betörtek a lakásba, és kamerával rögzítették az esetet.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!