Spanyolország | 2021. 02. 23. – 09:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Spanyolországban 20 ezer koronavírus fertőzöttet regisztráltak a hétvégén, 10 ezerrel kevesebbet a múlt hét végi esetszámokhoz képest - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium hétfőn.

A szaktárca jelentése szerint az elmúlt 24 órában 1614 új fertőzést diagnosztizáltak az országban - írja az MTI.

A járvány kezdete óta azonosított esetek száma meghaladja a 3,1 milliót.

Jelenleg százezer emberből átlagosan 252-en fertőzöttek, egy héttel ezelőtt számuk még 417 volt.

Az elmúlt egy hétben 814-en hunytak el a koronavírus-fertőzés következtében, a halálos áldozatok száma közelít a 68 ezerhez.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója sajtótájékoztatón elmondta: az adatok alapján arra számítanak, hogy a fertőzés terjedésének csökkenése a következő egy hétben is folytatódni fog.

Beszámolója szerint a hétvégén 26 ezren kapták meg a koronavírus elleni oltás második dózisát,

ezzel közelít az 1,2 millióhoz azok száma, akik oltása teljessé vált.

A madridi tartomány bejelentette: nyugdíjba vonult, de 70 évesnél fiatalabb orvosokat és ápolókat alkalmaz annak érdekében, hogy bővíteni tudja az oltást beadó szakszemélyzet létszámát.

A fővárosi rendőrség arról számolt be, hogy a hétvégén 370 illegális összejövetelen kellett intézkednie, amelyek közül több, külön erre a célra kiadott turisztikai apartman volt.

A madridi hatóságok az év eleje óta több mint kétezer tiltott partit számoltak fel,

mert megrendezésükkel megszegték a járványügyi korlátozásokat.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Lengyelországban újból felgyorsult a járvány terjedése. Lengyelországban újból felgyorsul a koronavírus-járvány terjedése, az adatok azt mutatják, hogy harmadik hullámról lehet beszélni.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Moszkvában levonulóban van a járvány. Az orosz főváros egészségügyi rendszere kiállta a rendkívüli megterhelést.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!