Kárpátalja | 2021. 02. 23. – 08:22 |
Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján, a Szinevéri Nemzeti Parkban az Ökörmezői Kerületi Rendőrség munkatársai lelepleztek két bűnelkövetőt, akik illegális vadászattal foglalkoztak.

A rendőrök a férfiaktól fegyvereket és állattetemeket foglaltak le.

Február 21-én este a rendőrséghez  bejelentés érkezett a Szinevéri Nemzeti Park  dolgozóitól. A feljelentők közölték, hogy orvvadászat nyomát vélték felfedezni a védett területen.  

A helyszínre kiérkezett rendőrök felmérték a nemzeti park környékét, és az erdő felé vezető úton emberi nyomokat találtak.  

A bűnözők útját követve a rendőrök két férfira akadtak,

akik épp az általuk meggyilkolt őzek tetemeit csomagolták.  

Az orvvadászoknak sima csövű puskájuk is volt. A rendőrök kérésére a férfiak bemutatták a fegyverhez szükséges engedélyeket.  

Az állatok vadászata a védett területeken azonban szigorúan tilos, ezért a rendőrség elkobozta a zsákmányt és a fegyvereket, az illegális vadászat (Ukrajna Btk. 248. cikkelye) értelmében pedig büntetőeljárást indítottak.

Az ilyen bűncselekmények következtében az egész ország ökoszisztémája szenved, mert a vadállatok tömeges megölése veszélyt jelent a ritka fajok túlélésére Ukrajnában.

A rendőrség által elkapott orvvadászokat három évig terjedő börtön fenyegeti.  

Az ügyben még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy két migránst fogtak el a határőrök Kárpátalján. Az első határsértőt február 19-én délután az ukrán-magyar államhatár közelében tartóztatták le. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján keresztül Ausztriába akartak eljutni a migránsok. A szabálysértők csoportját február 19-ére virradóan Kárpátalján a Csapi Határőrség ungvári osztagának emberei fedezték fel. 


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!