Kárpátalja | 2021. 02. 23. – 09:39 |
Fotó: zk.gov.ua

Kárpátalján a Perecsenyi Kerületi Rendőrség munkatársai pszichotróp anyagok értékesítésén értek egy rákói (Раково) illetőségű fiatalembert.

A férfit a kábítószer értékesítése után tartóztatták le. 

Február 21-én kijevi idő szerint körülbelül 13:30 órakor a perecsenyi rendőrök letartóztattak egy 21 éves rákói illetőségű férfit, akit kábítószer értékesítésével gyanúsítanak.

Megállapítást nyert, hogy a férfi falujában és a szomszédos településeken árulta a kábítószert.

A rendőrség munkatársai január közepétől dokumentálták a bűncselekményt. Ebben az időszakban a rendőrök több értékesítési tényt rögzítettek, és február 21-én a pszichotróp gyógyszer eladásának újabb kísérlete során őrizetbe vették a gyanúsítottat.  

A rendőrök drogot és pénzt foglaltak le a bűnözőtől.

A szakértői vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a fiatalember metamfetamint forgalmazott. 

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 307. cikkelye (kábítószer értékesítése) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. Még folyik a nyomozás – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy hallucinogén gombákkal kereskedő házaspárt lepleztek le Kárpátalján. A drogdílereket akár 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy fegyvert és drogot találtak egy bűnbandánál a rendőrök Kárpátalján. A lopott tárgyakon és a metamfetaminon kívül a nyomozók fegyvereket és lőszereket is találtak.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!