Kárpátalja | 2021. 02. 23. – 07:21 |
Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján az Ökörmezői Kerületi Rendőrség munkatársai letartóztattak egy házaspárt, akik hallucinogén gombákat árultak a helyieknek.  

A férfit ideiglenes őrizetbe helyezték.

Február 21-én a bűnügyi rendőrök a KORD különleges erők erőteljes támogatásával drogdílereket vettek őrizetbe.

A bűncselekmény vizsgálata során a rendőrség megállapította, hogy egy 26 éves donyecki lakos és 37 éves munkácsi illetőségű élettársa hallucinogén gombákat forgalmazó vállalkozást alapított az Ökörmezői járási Fülöpfalván.  

A termék hallucinációkat okoz. 

A rendőrök az elmúlt két hónapban dokumentálták a pár bűncselekményeit, és több pszichotróp anyag értékesítését rögzítettek.

Február 21-én a rendőrök közvetlenül az anyag értékesítése után tartóztatták le a férfit és a nőt. A drogdílerek ügyfeleiket bérelt lakásban fogadták, ahol hat hónapos gyermekükkel éltek együtt. 

A rendőrség munkatársai engedélyezett házkutatást tartottak a gyanúsítottak lakásában,

és hallucinogén gombákat, elektronikus mérlegeket és árucsomagolásra szolgáló csomagokat foglaltak le.  

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 307. cikkelye (illegális kábítószer értékesítése) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A drogdílereket akár 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. Az ügyben még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy fegyvert és drogot találtak egy bűnbandánál a rendőrök Kárpátalján. Kárpátalján a rendőrök egy bűnbandáról gyűjtött információk vizsgálata során házkutatásokat végeztek Nagyszőlősön és a közeli falvak egyikében.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy balesetet okozott egy részeg sofőr Kárpátalján. A szabálysértő sofőrrel való beszélgetés során a tisztviselők észrevették, hogy férfi ittas állapotban van, ő azonban elutasította az alkoholvizsgálatot.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!