Ukrajna | 2021. 02. 22. – 12:07 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Idén elkezdődött a Nagy restauráció program, amelynek keretében az elkövetkező 3 évben 150 ukrán vár, színház, múzeum és a kulturális örökség egyéb gyöngyszemei újulnak meg Ukrajna-szerte – jelentette be Volodimir Zelenszkij elnök hétfőn az Ukrajna 30. Infrastruktúra elnevezésű nemzeti fórumot megnyitó beszédében, adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Felszólalásában az államfő a jelzetteken kívül más infrastrukturális beruházásokat is bejelentett - írja a Karpat.in.ua.

Mint emlékeztetett, idén a Nagy építkezés program keretében Ukrajnában összesen 6,5 ezer km utat építettek és újítottak fel, közte 4 ezer km állami és 2,5 ezer km helyi rendeltetésűt.

Hangsúlyozta, 2021-ben a cél ennek a mutatónak a megtartása, jóllehet szerinte vannak, akik ezt őrültségnek tartják.

Zelenszkij jelezte, hogy az infrastrukturális beruházások másik iránya a hidak felújítása. Ennek keretében idén 216 híd és átjáró újult meg – tette hozzá. Harmadik irányként az Ukrzaliznica állami vasúttársaság új vagonokkal történő ellátását és a vonatközlekedési útvonalak tökéletesítését és megújítását nevezte meg, aminek a célja, hogy legfeljebb 3-4 óra legyen a városok között a vonatok menetideje.

Negyedik irányként az elnök a légi közlekedést említette, aláhúzva, hogy Ukrajna 16 városában tervezik regionális repülőterek építését, közte Ungváron és Poltavában.

Ötödik irány a tengeri és folyami kikötők koncesszióba adása – mutatott rá.

Ugyancsak tervben van – Zelenszkij szerint – az ipari parkok fejlesztése, amelyekből jelenleg 46 van Ukrajnában, de ezek többsége – a szavaival – csak papíron létezik.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij javasolja a nemzeti kisebbségekre vonatkozó törvény elfogadását. Elmondása szerint Ukrajna tiszteletben tartja a nemzeti kisebbségek hagyományait és kulturális értékeit, ezért megfelelő törvényt kell elfogadni.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy még mindig Zelenszkij a legnépszerűbb politikus Ukrajnában. A szociológusok meghatározták az ukrán politikusok ismertségeinek szintjét is. 

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!