Ukrajna | 2021. 02. 22. – 14:23 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában márciustól lehetőség nyílik a koronavírus elleni oltásra való feliratkozásra. Az online rendszer készen áll a használatra.

Ezt Mihajlo  Fedorov, a digitális átalakulás minisztere nyilatkozta az elnökkel folytatott megbeszélésen - írja az RBC Ukraina hírportál az Elnöki Hivatal sajtószolgálata nyomán. 

Elmondása szerint az oltásra való regisztráció online rendszere készen áll a használatra.

"Úgy döntöttek, hogy márciusban elindítják az" - áll az Elnöki Hivatal közleményében.

Fedorov korábban azt nyilatkozta, hogy a Digitális Átalakulási Minisztérium tárgyalásokat folytat az Egészségügyi Minisztériummal annak érdekében, hogy

megkezdhesse elektronikus kérelmek elfogadását azoktól a lakosoktól, akik a Gyija (Дія) mobilalkalmazás útján terveznek beiratkozni az oltásra.

A tárcavezető szerint így előre jelezhetik a keresletet, hogy aztán hatékonyan megszervezhessék az oltás rendszerét és logisztikáját.  

Fontos a minőségi információk gyűjtése a folyamat hatékony és decentralizált megszervezése érdekében.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna további öt millió dózis Novavax vakcinát kap Indiából. Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy kijevi fórumon közölte, hogy egy szállítmány AstraZeneca-vakcina már "úton van" Ukrajna felé, de pontos választ arra nem tudott adni, mikor érkezik meg az országba.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 3206 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában. A betegségben 25 156-an vesztették életüket és 1 147 426-an gyógyultak fel a kórból.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!