Magyarország | 2021. 02. 22. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Nagy az érdeklődés a Nemzetpolitikai Államtitkárság által indított, külhoni magyar egészségügyi szakembereknek szóló februári online képzések iránt, amelyek a Bethesda Gyermekkórház és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának szakmai irányításával valósulnak meg - fejtette ki Potápi Árpád János államtitkár.

Potápi Árpád János államtitkár felidézte:

a 2021 a nemzeti újrakezdés éve keretében a Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus hónapokat tart,

amelyek részeként február a gyermekegészség hónapja.

Kiemelte: a havi tematika jegyében négy héten át tartó online képzéssorozat hirdettek külhoni magyar gyermekorvosok, ápolók, pszichológusok számára, amelyek február 5-26. között zajlanak.

Az államtitkár elmondta: a képzések iránt rendkívül nagy az érdeklődés, egy-egy alkalmon több mint 200 külhoni szakember vesz részt, de jelentős számban kapcsolódnak be laikusok, érdeklődők is.

Hozzátette: a sorrendben harmadik, múlt hétvégén tartott képzést Hit és gyógyulás címmel rendezték meg,

amely rendkívül érdekes témát, a hit gyógyulásban és gyógyításban játszott szerepét járta körbe.

Potápi Árpád János kiemelte: “A járványhelyzet idején is egységes nemzetben gondolkodunk. Fontosnak tartjuk, hogy a jelenlegi nehéz időszakban azoknak nyújtsunk segítséget, akikre a legnagyobb teher hárul: az egészségügyi dolgozóknak.”

Hozzátette: a magyarországi jó gyakorlatoknak az egész régióban való meghonosítása által nemcsak a külhoni magyar egészségügyi szakemberek gazdagodnak új ismeretekkel, hanem erősödnek a határokon átívelő szakmai és baráti kapcsolatok is.

Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!