Ukrajna | 2021. 02. 22. – 09:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Minden harmadik 18 éven felüli ukrán férfi (33%) szeretné, ha önvédelem céljából lőfegyver lenne otthonában.

A felmérés kimutatta, hogy a férfiak 2,5-szer jobban akarnak fegyvert birtokolni, mint a nők (a férfiak 50%-a és a nők 19%-a) – közölte az RBC Ukraina a Liberty Report közvélemény-kutatás eredményeire hivatkozva, amelyeket a Szavik Suszter Szólásszabadság adásában jelentettek be.

A 60 évnél idősebb ukránok csupán 14 százaléka birtokolna fegyvert önvédelem céljából.  

A legtöbb ember, aki fegyverrel a kezében állna ki önmagáért és szeretteiért (49%-a) a 45-59 éves generáció közé tartozik.

A lőfegyver birtoklásának szükségességét a 18-29 éves válaszadók 43%-a, a 30-44 év közötti generáció képviselőinek 38%-a jelölte be.

Kiderült, hogy a falvak és a kistelepülések lakói (legfeljebb 20 000 fős lakosság) önvédelem esetén sokkal gyakrabban támaszkodnak a saját erejükre és a kezük ügyébe akadó eszközökre, mint a városlakók.

A falusi lakosok csupán 27%-ának lenne szüksége fegyverre, míg a városlakók 36%-a akarna lőfegyvert tartani.

Leginkább Ukrajna középső régióinak lenne szüksége  fegyverre (34 százalék), legkevésbé a dél-ukrajnai lakosoknak van szüksége fegyverre (31% (nyugat 33%, kelet 32%)).

A kijevi lakosok az átlagosnál gyakrabban akarnak lőfegyvert tartani otthonukban (39%).

A Legfelső Tanács meg akarja vizsgálni a polgári lőfegyverek és lőszerek legalizálásáról szóló törvényjavaslatot. A közvélemény-kutatást tehát e célból végezték.

A felmérés eredményei a 18 év feletti ukránok véleményét tükrözik. Kutatási módszer: vegyes mód - az adatgyűjtési módszerek ötvözése a Liberty Report online panel és telefonos felmérés segítségével 70:30% arányban.  

Az eredmények maximális hibája nem haladja meg a 4,26%-ot.

Korábban hírt adtunk arról, hogy még mindig Zelenszkij a legnépszerűbb politikus Ukrajnában. A szociológusok meghatározták az ukrán politikusok ismertségeinek szintjét is. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukránok fele támogatja az előrehozott elnökválasztást. A válaszadók 52,1%-a Legfelső Tanács, 54,3%-a a Miniszteri Kabinet feloszlatását támogatja.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!