Kárpátalja | 2021. 02. 21. – 10:53 |
Kárpátalján a csapi határőrök két illegális határátlépést akadályoztak meg. Fotó: Ukrán Állami Határszolgálat

Kárpátalján a csapi határőrök két illegális határátlépést akadályoztak meg.

Az első határsértőt február 19-én délután az ukrán-magyar államhatár közelében tartóztatták le. A határőrök szolgálatteljesítés közben nem messze az ungvári járási  Tiszasalamontól észrevettek egy idegent, aki megpróbált átmászni a határkerítésen. Kiderült,  hogy a letartóztatott egy 45 éves moldovai állampolgár, aki legálisan jutott be Ukrajna területére. A férfi később úgy döntött, hogy megkerülve az ellenőrző pontokat jut be az Európai Unióba.

A másik illegális bevándorlót még aznap este az ukrán-szlovák államhatártól 200 méterre állították meg az ungvári határőrök.

Az elfogott 18 éves fiú liváni személyigazolvánnyal rendelkezett, aki szintén törvényes módon került az országba.

Később azonban ő is  úgy döntött, hogy illegálisan folytatja útját az Európai Unióba.

Mindkét esetben a határőrök illegális határátlépési kísérlet miatt jegyzőkönyveket állította ki. További sorsukról a bíróság dönt majd – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk róla, hogy a csapi határőrök az ukrán-szlovák államhatár közelében migránsok egy csoportját fedezték fel.  Az elfogott 25 és 39 év közötti férfiaknál algériai útlevél volt. 

Illegálisan akart Oroszországba jutni egy 31 éves kárpátaljai férfit Luhanszk megyében. Az illetékes hatóságok elmondása szerint a fiatalember a nagybátyjához készült, azonban nem rendelkezett útlevéllel. Ezért úgy gondolta, hogy illegálisan próbál meg a szomszédos országba jutni.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés