Magyarország | 2021. 02. 21. – 10:04 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Érdemes betartani azt az általános szabályt, miszerint legalább két órának el kell telnie a jógaóra és az utolsó étkezés között. Ha ezt valami miatt mégsem tudjuk betartani, akkor is van pár olyan étel, amelynek a fogyasztását javasolt kerülni, ha nem szeretnénk mozgás közben kellemetlenül vagy kényelmetlenül érezni magunkat.

Olajos magok

Bár táplálóak és egészségesek, sok bennük a zsír és a fehérje, ezért megülik a gyomrot, és akadályozhatják a vér áramlását mozgás közben. Érdemes helyettük inkább némi bogyós gyümölcsöt enni, ami gyorsabban, könnyebben megemészthető - írja a Házipatika.com.

Olajban sütött ételek

Az ilyen, nehezen emészthető ételek fogyasztása után még órákon át érezhetjük a gyomrunkban a teltségérzetet, ami nem éppen kellemes jógázás közben.

Sajt

Magas fehérjetartalma miatt még a vegán változat is viszonylag lassan emésztődik meg, így jóga előtt ne ilyesmiből próbáljunk meg extra energiát nyerni. Helyette válasszunk inkább néhány kocka keserűcsokoládét.

Hús, hal

Szintén nagyon sok bennük a fehérje, így lassabban jutnak át az emésztőrendszeren, ezáltal mozgás közben túltelítettnek, elnehezültnek érezhetjük magunkat tőlük. Jóga előtt inkább valami könnyebbet együnk, például néhány szem rizskrékert és pár gerezd almát.

Avokádó

Tele van egészséges zsírokkal, de ezt is inkább jóga után érdemes enni, mert meglehetősen laktató. Grapefruit, zellerszár vagy némi párolt zöldség lehet helyette az alternatíva.

Csípős, fűszeres ételek

Ha nem szeretnénk, hogy a különböző testhelyzetekben némi savas böfögés vagy gyomorégés legyen a társunk, az ilyesmit is érdemes elkerülni jógaóra előtt.

Hüvelyesek

Puffasztó hatásuk miatt kerülendők, hiszen fokozott gázképződést okozhatnak, ezek visszatartása pedig kellemetlen hasgörcsöt, esetleg szellentést is eredményezhet jóga közben.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!