Ukrajna | 2021. 02. 19. – 08:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a Legfelső Tanács Gazdasági Fejlesztési Bizottsága azt javasolja a parlamentnek, hogy fogadja el az ukrajnai időszámításról szóló törvénytervezetet, amely elrendeli az óraátállítás eltörlését.

Ezt a törvénytervezet szerzője, a Legfelső Tanács első alelnöke, Ruszlan Sztefancsuk jelentette be - számol be Korrespondent.net hírportál a Legfelső Tanács sajtószolgálata nyomán.  

Sztefancsuk megjegyezte, hogy az Európai Unió több éve vitatja az éves téli és nyári időszámításra való áttérés eltörlését, és az Európai Parlament már támogatta ezt a döntést.  

Ezenkívül Ukrajna területének 95%-a az UTC időzónán belül helyezkedik el.

Csak Luhanszk, részben Donyeck, Harkiv és Kárpátalja más zónákban van. Az időeltolódás a keleti és a nyugati pont között 68 percet tesz ki.

Hozzátette, hogy az ukrán területek elfoglalása után Oroszország ott a moszkvai időt vezette be.

Ez a javaslat törvényi szinten rögzítené a kijevi időt Ukrajna egész területén.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában a vonatjegyek ára havonta drágul majd.A havi jegyárak 2%-kal emelkednek majd.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában egyszerűsítették a jogosítvány megszerzését és a személygépkocsi nyilvántartásba vételét. Ez megtehető online módon egyenest az autókereskedésben.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!