Kárpátalja | 2021. 02. 19. – 08:47 |
Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján a megyei rendőrség nyomozói a Kárpátaljai Megyei Ügyészség eljárási irányítása alatt őrizetbe vették az Ukrinteravtoservis-Zakarpattya ukrán állami vállalat egyik kirendeltségének vezetőjét.  

A férfit azzal gyanúsítják, hogy kenőpénzt követelt egy külföldi szállítói cég képviselőjétől. 

A nyomozók február 18-án tetten érték az Ukrinteravtoservis ukrán állami vállalat kárpátaljai fiókjának vezetőjét. 

Az előzetes vizsgálat során a rendőrök  megállapították, hogy a 37 éves tisztviselő önmeggazdagodás céljából egy korrupciós rendszert hozott létre.

Saját szolgálati pozícióját használva a szervizállomás vezetője 600 eurót követelt egy külföldi szállítással foglalkozó vállalat vezetőjétől. 

A tisztviselő ezt az összeget azért kapta, mert

nem hozta nyilvánosságra a rakomány túlsúlyáról szóló dokumentumokat.

A rendőrök a kenőpénz átadása során akadályozták meg a bűncselekmény véghezvitelét. A tisztviselőt pedig előzetes letartoztatásba helyezték. 

Az ügyben még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy alvázszám nélküli teherautót állítottak meg Kárpátalján. Az eset Kárpátalján, a nagybereznai járási Alsóverecke településen történt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy hatalmas pénzösszeget követelt egy zsaroló egy férfitól Kárpátalján. Kárpátalján a Huszti Kerületi Rendőrség munkatársai őrizetbe vettek egy helyi lakost, aki 10 000 dollárt követelt az áldozattól.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!