Kárpátalja | 2021. 02. 19. – 09:46 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

A szabálysértők csoportját február 19-ére virradóan Kárpátalján a Csapi Határőrség ungvári osztagának emberei fedezték fel. 

Az ungvári járási Huta település közelében járőrözve a határőrök az ukrán-szlovák államhatár irányába vezető nyomokat fedeztek fel.

A járőröző határőrök segítésére kollégáik szolgálati kutyákkal együtt érkeztek ki.

Az illetékesek megkezdték az esetleges határsértők keresését.  

A megtett intézkedések eredményeként a katonák két 18 éves fiút vettek őrizetbe a határtól 800 méterre.  

Az elkövetők moldovai állampolgárok voltak, amit okmányokkal tudtak igazolni. A fiúk bevallották a rendőrségnek, hogy munkavállalás céljából Ausztriába akartak eljutni.

A határőrök megállapították, hogy a külföldiek busszal érkeztek Ukrajnába,

és navigátor segítségével az erdőn keresztül jutottak el Szlovákia határáig.

Az eset további vizsgálata céljából a két fiatalt a határőrségre szállították. További sorsukról a bíróság dönt majd – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Afrikából érkező migránsokat tartóztattak le Kárpátalján. Az illegális migránsok egy csoportját a Csapi Határőrség Ungvári osztagának határőrei fedezték fel Kárpátalján az ukrán-szlovák államhatár közelében. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy illegálisan akart Oroszországba jutni egy kárpátaljai férfi. A 31 éves kárpátaljai férfit Luhanszk megyében, Milove település közelében állították meg február 14-én.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!