Kárpátalja | 2021. 02. 19. – 13:53 |
Fotó: zk.gov.ua

Kárpátalján a Beregszászi Kerületi Rendőrség nyomozói hivatalosan is vádat emeltek a haranglábi illetőségű férfi ellen a határőrök megtámadása miatt.

A gyanúsított rátámadt a katonára, és testi sérüléseket okozott neki. 

A kárpátaljai rendőrség a közelmúltban vizsgálatot indított a határőrök megtámadásával kapcsolatban. Az eset a beregszászi járási Haranglábon történt.  

Az akkor ismeretlen két férfi felkereste a határőrök által bérelt házat. Amíg az egyik támadó a ház közelében várakozott, a másik férfi bement a lakásba és megtámadta a katonát, testi sérüléseket okozva neki.  

A rendőrség már azonosította az elkövetőket. Egy 31 és egy 32 éves helyi lakosról van szó.

A rendőrség megállapította a vádlottak cselekedeteinek motivációját is. A férfiak az illegális tevékenységük akadályozása miatt álltak bosszút.

Néhány nappal korábban ezek a határőrök is annak a csapat tagjai voltak, akik cigarettát találtak a csempészek rejtekhelyén. Az elkövetők a lefoglalt cigarettát Magyarországra akarták átjuttatni.  

Február 18-án az egyik támadó ellen Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 345. cikkelye (rendőrtiszt ellen elkövetett erőszak) értelmében hivatalosan is vádat emeltek.  

Ami a másik férfit illeti, ellene magánlaksértés (Ukrajna Btk. 162. cikkelye) miatt indult eljárás. 

A büntetőeljárás részeként a rendőrség nyomozói az elkövetők lakóhelyén folytatott házkutatások során tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek megerősítik a bűncselekményben való részvételüket.

Az ügyben még folyik a nyomozás – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Video

Korábban hírt adtunk arról, hogy ismeretlenek támadtak a haranglábi határőrökre Kárpátalján. A határőrök elleni támadás legvalószínűbb oka a csempészek múlt heti illegális tevékenységének beszüntetése volt.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy drogdílert tartóztattak le Kárpátalján. Őrizetbe vétele idején a rendőrség legalább 3000 adag pszichotróp anyagot foglalt le az elkövetőtől.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés