Kárpátalja | 2021. 02. 18. – 09:08 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Kárpátalján a Huszti Kerületi Rendőrség munkatársai őrizetbe vettek egy helyi lakost, aki 10 000 dollárt követelt az áldozattól.

Február 16-án a Huszti Kerületi Rendőrség munkatársai rajtaütöttek egy 50 éves férfin, aki nagy összegű pénzt követelt egy illetőtől.

A különleges rendőri akció során kiderült, hogy a férfi csaknem három hónapig azzal fenyegetőzött,

hogy megöli a 38 éves sértettet, ha nem fizet neki pénzt.

Az elkövető erkölcsi kompenzációként követelt pénzt az áldozat és felesége közötti állítólagos intim kapcsolata miatt.

A zsaroló a neki okozott erkölcsi kárt 10 ezer dollárra becsülte.

A zsarolót Huszt egyik utcájában tartóztatták le, amikor közvetítője átvette az áldozattól a pénzt. 

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 189. cikkelye (zsarolás, gyilkossággal való fenyegetés) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A zsarolót ideiglenes letartóztatásba helyezték. Az ügy vizsgálata folyamatban van – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy újabb drogdílert fogtak el a rendőrök Munkácson. Február 15-én Munkácson a Kerületi Rendőrség munkatársai operatív intézkedéseket hajtott végre a helyi lakosság körében a kábítószer-terjesztés egyik csatornájának megszüntetése érdekében.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kijev megyében bujkált egy kárpátaljai bűnöző. A Técsői Kerületi Rendőrség munkatársai megállapították, hogy a Técsői járásban elkövetett két bűncselekmény miatt körözött kárpátaljai férfi a Kijev megyében bujkálhat.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés