Kárpátalja | 2021. 02. 17. – 12:17 |
Fotó: a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kárpátalján, a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponton újabb márkás ruházat illegális csempészetét akadályozták meg a határőrök.

A határátkelőhöz egy Milánóból hazatérő csernyivci (Чернівці) illetőségű férfi érkezett egy mikrobusszal. 

A sofőr a vámellenőrzéshez a vörös folyosót választotta.  

A vámáru-nyilatkozatban feltüntette, hogy Olaszországban készült női cipőket és ruhákat szállít.

A busz csomagtartójának és a sofőr holmijának részletes ellenőrzése során az ellenőrök 10 kartondobozt találtak a vámáru-nyilatkozatban meg nem határozott külföldi árukkal.

Nevezetesen különböző márkájú és típusú női ruházat és lábbeli volt a dobozokban.

Összesen 92 darab ruha, 161 pár cipő és ezen felül még 2 férfi karkötőt számoltak össze a vámosok.

A sofőr azonnal megtagadta a talált dolgokat, mondván, hogy azok egy ismerőséhez tartoznak, akinek kérésére Ukrajnába szállította azokat.

A lefoglalt áru értéke szakértő bevonásával további felmérést igényel. Tekintettel azonban mennyiségére és a jól ismert márkákra, az áruk ára jelentősen meghaladja a vámjogszabályok által megengedett összeget - személyenként 500 eurót.  

Például egy pár női Alexander McQueen márkájú cipő ára az interneten 10-15 ezer hrivnyába kerül, míg a spanyol Homers márkájú lábbeli ára 2-5 ezer hrivnya.

Így a buszsofőr az előírt formában nem adta meg a pontos információkat az árukról, amelyek ebben a mennyiségben adókötelesek.

A jelenlegi törvények értelmében a vámosok lefoglalták a márkás árut. A sofőr további sorsáról a bíróság dönt majd – olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-oldalán. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy újabb drogdílert fogtak el a rendőrök Munkácson. Február 15-én Munkácson a Kerületi Rendőrség munkatársai operatív intézkedéseket hajtott végre a helyi lakosság körében a kábítószer-terjesztés egyik csatornájának megszüntetése érdekében.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy hamis okmányokkal rendelkező utánfutót próbált behozni egy kárpátaljai férfi. Február 14-én délután a Csapi Határőrség Tiszasalamoni osztagának  határőrei megakadályozták, hogy egy kárpátaljai férfi illegálisan hozzon be Ukrajnában egy teherautó pótkocsit.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!