Kárpátinfo.net


Megosztás

Jaroszlav Kolesznyik lett a Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság új vezetője. Őt Szerhij Jarovij, az ukrán belügyminiszter első helyettese és Igor Klimenko, az Ukrán Nemzeti Rendőrkapitányság vezetője mutatta be. 

Február 16-án a Kárpátaljai Megyei Rendőrség új vezetőjének bemutatójára került sor a megyei rendőrségen.

Rendőrfőkapitánynak Jaroszlav Kolesznyik ezredest nevezték ki, aki korábban Kijev megye rendőrfőkapitány-helyettesi posztját töltötte be.  

Beiktatásán részt vett Szerhij Jarovij, Ukrajna belügyminiszterének első helyettese és Igor Klimenko országos rendőrfőkapitány.  

Az eseményen a személyzeten kívül részt vettek más kárpátaljai rendvédelmi szervek és helyi önkormányzatok vezetői is.  

Szerhij Jarovij, Ukrajna belügyminiszterének első helyettese megjegyezte, hogy 2021-ben az ukrán belügyminisztérium komoly kihívásokkal néz szembe, többek között a Belügyminisztérium szinte minden egymással kölcsönhatásban lévő egységének, köztük a Nemzeti Rendőrség felépítésének javításával, és köszönetet mondott a személyzetnek munkájukért:

„Köszönöm mindenkinek, aki feladatokat lát el a régió rendjének biztosítása érdekében.  

Végül is ez a munka képezi az állampolgárok bizalmának mértékét” - mondta a tisztviselő.

Olekszandr Slyahovszkij vezetésével a megyei rendőrség munkájának eredményeit elemezve az ukrán Nemzeti Rendőrség vezetője megjegyezte, hogy a régióban a bűnözési ráta általában alacsonyabb, mint egész Ukrajnában.  

„A rendőrség első célja a biztonsági helyzet garanciavállalása, amely lehetővé teszi minden kárpátaljai lakos számára, hogy biztonságban érezze magát. Nagyon sokat tett Olekszandr Slyahovszkij ennek érdekében” - mondta Igor Klimenko.

A pozitív tendenciák között az Országos Rendőrfőkapitány vezetője megállapította az olyan bűncselekmények számának csökkenését, mint a rablás, lopás és súlyos testi sértések okozása.

Klimenko továbbá megjegyezte, hogy a kemény munka, valamint a rendőrség előtt álló feladatok világos megértése miatt a közös munka eredményes, erőteljes eredményeit lehet majd megmutatni.

A kárpátaljai rendőrség új vezetője, Jaroszlav Kolesznyik elmondta,

hogy megtiszteltetés számára a kárpátaljai rendőrség vezetése,

és megígérte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a kárpátaljai rendőrség jó eredményeket mutasson be.

Oleksandr Slyahovszkij megköszönte a személyzet munkáját. Továbbra Ukrajna egy másik megyéjében fog szolgálni – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.