Ukrajna | 2021. 02. 17. – 14:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnál elmondták, mikor tagadhatják meg a polgároktól, hogy sürgősségi orvosi ellátást kapjanak.  

E szolgáltatás ingyenes.

Erről az Nemzeti Egészségügyi Szolgálat sajtóosztálya számolt be - írja az RBC.ua.

"A diszpécsernek joga van megtagadni az orvosi ellátást, mely valójában ésszerűtlen éppen a sürgősségi orvosi szolgálat számára.

A magas lázra vonatkozó panaszok esetén, amikor a beteg nem is próbált lázcsillapítót bevenni,

vagy azért, hogy megmérjék a vérnyomását, vagy beadjanak egy injekciót, vagy taxis funkciójának ellátása érdekében olyan betegek számára, akiknek nincs szükségük sürgősségi orvosi ellátásra" - jegyezték meg a szolgálatnál. 

Hangsúlyozták, hogy az ilyen hívások miatt az a beteg, akinek valóban sürgősségi segítségre van szüksége, nem kapja meg azt.

Ezenkívül a sürgősségi csoportok kritikus állapot esetén a koronavírusos betegekhez indulnak, és a helyszínen felmérik az egészségi állapotot, meghatározzák a kórházi kezelés szükségességét és a COVID-19 gyanúval rendelkező személyeket egy adott kórházba szállítják.

Ha a koronavírusos betegnek nincs szüksége kórházi kezelésre,

a szükséges orvosi ellátást és ajánlásokat kapja meg.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában már több mint 24,5 ezren haltak bele a betegségbe. Eddig 1 122 968-an gyógyultak meg, közülük előző nap több mint hatezren.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Covid-19 antitest jelenlétét fogják vizsgálni Ukrajnában. A COVID-19 tömeges tesztelésére azonban nem kerül sor.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!