Magyarország | 2021. 02. 17. – 06:10 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A hűtőszekrény nem csupán arra alkalmas, hogy az ételeket, italokat frissen és hidegen tarthassuk benne. Ez a minden háztartásban megtalálható készülék jóval sokoldalúbb.

Növeli a harisnyák élettartamát

Vizezzük be a harisnyát, csavarjuk ki alaposan, majd tegyük nejlonzacskóba, és dugjuk a hűtőbe 12 órára. Ezután vegyük ki, hagyjuk megszáradni és szobahőmérsékletűre melegedni, mielőtt felvennénk. Ezzel a módszerrel csökkenthetjük az esélyét, hogy felszaladjon rajta a szem - írja a Házipatika.com.

Segíthet eltávolítani a rágógumit

Ha véletlenül rágóba léptünk a cipőnkkel, tegyünk rá egy kis darab papírt, a cipőt pedig rakjuk a hűtőbe egy-két órára. Miután kivesszük, a rágó könnyen leválik majd a talpáról.

Szagtalaníthatjuk a cipőnket

Ha különösen büdös cipőinket légmentesen záródó nejlonzacskóba tesszük, majd egy éjszakára a fagyasztóba rakjuk, akkor reggelre sokkal kevésbé lesz erős a szaguk.

Megállítható a szöszölés

Ha van egy olyan sálunk vagy pulóverünk, amely mindent összeszöszöl, akkor hajtsuk össze és egy éjszakára tegyük a fagyasztóba egy zacskóban. A kezelés segít, hogy a kósza szövetszálak ne borítsák el az egész lakást.

Mindig friss rúzsok

Ha szeretnénk, hogy minél tovább megőrizzék a minőségüket, érdemes rúzsainkat a hűtőszekrényben tárolni. Ugyanez igaz például a szemránckrémekre is, amelyek ráadásul lehűtve sokkal jobban segítenek lehúzni a reggelre a szemeink körül kialakult esetleges duzzanatot.

Hosszú életű gyertyák

Ha a gyertyákat a mélyhűtőben fagyasztjuk egy ideig, mielőtt meggyújtanánk őket, akkor akár dupla annyi ideig is éghetnek, mint e nélkül az egyszerű kis trükk nélkül. Érdemes kipróbálni!


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!