Ukrajna | 2021. 02. 17. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Verekedés volt egy nyitrai munkásszállón, egy ukrán férfi meghalt; A koronavírus terjedése miatt bezárnak az iskolák a beregszászi kistérségben; 3D-s rendszámmal rendelkező sofőrt bírságoltak meg Kárpátalján; Letartóztatták: 9-szer változtatta meg nevét az ukrán férfi; A Naftohaz ötszörösére növelte részesedését a lakossági gázpiacon. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 16-án.

Verekedés volt egy nyitrai munkásszállón, egy ukrán férfi meghalt

Meghalt egy ukrán vendégmunkás férfi, miután vasárnap este verekedés tört ki egy nyitrai munkásszállón. A munkásszállón több férfi között alakult ki nézeteltérés, ami aztán tettlegességig fajult, és egy kés is előkerült. A rendőrség emberölés ügyében indított vizsgálatot.

A koronavírus terjedése miatt bezárnak az iskolák a beregszászi kistérségben

Február 16-án úgy határozott a a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó bizottság, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt bezárnak az iskolák Beregszászban. A korlátozás február 17-től március 5-ig lesz hatályban.

3D-s rendszámmal rendelkező sofőrt bírságoltak meg Kárpátalján

Kárpátalján február 15-én reggel az ellenőrök megállítottak egy Volkswagen típusú gépkocsit, mert 3D-s rendszáma volt. A járművezető ellen a közigazgatási szabálysértési törvénykönyv 121. cikkelyének (a rendszám nem felel meg az előírásoknak) 6. része alapján adminisztratív jegyzőkönyvet állítottak ki. Az ilyen jogsértésért kiszabott bírság 170 hrivnya.

Letartóztatták: 9-szer változtatta meg nevét az ukrán férfi

Az ukrán férfi különböző vezetékneveket használt a letartóztatás elkerülése érdekében. A férfit a helyi rendfenntartók és az Interpol is kereste. A bíróság három hónapra letartóztatta a fogvatartottat. Ugyanakkor az ukrán férfi beismerte bűnösségét és magyarázatot adott: kilenc különböző vezetéknevet használt, amikor Lengyelországban nemkívánatos személyként ismerték el.

A Naftohaz ötszörösére növelte részesedését a lakossági gázpiacon

A Naftohaz adatai szerint még 2020 szeptemberében a társaság Ukrajnában a háztartási fogyasztók mindössze 2%-ának szállított gázt. A Naftohaz Ukrajna gázszolgáltató vállalat több hónap alatt 2%-ról 10%-ra növelte részesedését az ukrán lakosság gázellátásának piacán.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!