Magyarország | 2021. 02. 17. – 13:07 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A nyomozás adatai szerint a férfi 2021. február 13-án reggel bement Magyarországon egy szigethalmi festékboltba, fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegette az eladót, és közben az üzlet bevételét követelte tőle.

A sértett ijedtében az üzlet hátsó részébe menekült, támadója pedig pénz nélkül távozott.

B. Ferenc ezt követően egy szigetszentmiklósi csemegeboltot vett célpontba, ahol ugyanazzal a módszerrel pénzt követelt - írja a police.hu.

Ez alkalommal bevált a fenyegetés, az alkalmazott átadta neki a bevételt,

majd a támadó a zsákmányával együtt elmenekült a helyszínről.

A Pest megyei nyomozók azonnal az elkövető nyomába eredtek, adatokat és információkat gyűjtöttek, minden lehetőséget kihasználtak, hogy a lehető legtöbb információhoz jussanak a bűncselekménnyel és annak elkövetőjével kapcsolatban. M

unkájuk hamar igazolódni látszott, pár órán belül azonosították az elkövetőt.

A szigetszentmiklósi férfi kihallgatása során a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Elmondta a rendőröknek, hogy fia játékpisztolyát látta meg reggel a kocsijában, innen jött az ötlet, hogy annak segítségével mindenképpen pénzt kell szereznie.

A rabolt összegből elmondása szerint megtankolt, gyógyszert és kábítószert is vásárolt.

A 26 éves férfivel szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya - őrizetbe vétele mellett - fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást.

Video

Korábban hírt adtunk arról, hogy Lengyelországban gyilkosság miatt letartóztattak egy ukrán állampolgárt. Lengyelország fővárosában, Varsóban őrizetbe vettek egy 32 éves ukrán állampolgárt, akit egy 68 éves férfi meggyilkolásával gyanúsítanak.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy meghalt egy ukrán vendégmunkás férfi, miután vasárnap este verekedés tört ki egy nyitrai munkásszállón.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés