Ukrajna | 2021. 02. 16. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Magyarország Ungvári Főkonzulátusának felhívása az Ukrajnába történő beutazásról; Ukrajnában a hó eltakarítása érdekében egy férfi kitalált egy gyilkosságot; A tudás érték – állandóan fejleszteni kell - Diplomaosztó az ungvári egyetemen; Müller Cecília elárulta mi okozza a fertőzésszámok újbóli növekedését; Koronavírus: Szükségállapotot vezetnek be Csehországban. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 15-én.

Magyarország Ungvári Főkonzulátusának felhívása az Ukrajnába történő beutazásról

Ukrajnába minden állampolgár beutazhat, de 2021. február 15-től változtak az ország besorolási kategóriák! A beutazás feltétele, az érvényes útiokmányok és egyéb feltételek  mellett, hogy olyan egészségbiztosítással rendelkezzenek, amely fedezi egy esetleges koronavírus fertőzés valamennyi (kezelési, elkülönítési, stb.) költségét.

Ukrajnában a hó eltakarítása érdekében egy férfi kitalált egy gyilkosságot

Ukrajnában, Csernyihiv megyében egy helyi lakos felhívta a rendőrséget, és mostohaapja meggyilkolásáról tett feljelentést. A bejelentő egyúttal elmondta, hogy speciális felszereléseket kell bevonni, mivel a hó miatt lehetetlen megközelíteni az udvart.

A tudás érték – állandóan fejleszteni kell - Diplomaosztó az ungvári egyetemen

Az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán-Magyar Oktatási-Tudományos Intézetében évente két alkalommal kerül sor diplomaosztó ünnepségre. Nyáron a baccalaureus hallgatók, illetve a természettudományi szakirányban végzett magiszter hallgatók vehetik át okleveleiket, míg a téli időszak a bölcsészettudományi szakos hallgatóké.

Müller Cecília elárulta mi okozza a fertőzésszámok újbóli növekedését

A brit mutáns vírus okozhatja a fertőzésszámok ismételt növekedését itthon. Ebből eddig 69 esetet igazoltak, és 35 további megbetegedést jelenleg is elemeznek – mondta az országos tiszti főorvos az M1-nek. Müller Cecília hozzátette: a vírus brazil, illetve dél-afrikai változatát még nem azonosították Magyarország területén.

Koronavírus: Szükségállapotot vezetnek be Csehországban

Tizennégynapos szükségállapotot hirdetett ki hétfőtől Csehországban a koronavírus-járvány miatt a kormány.  Az új szükségállapot, amelynek kihirdetését a regionális elöljárók közösen kérték a kormánytól, hétfőn kezdődik, tehát gyakorlatilag azonnal, ahogy lejár a jelenlegi, október 5-e óta tartó szükségállapot.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!