Kárpátalja | 2021. 02. 15. – 10:21 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

A két Németországba tartó migránst február 15-ére virradóan a Munkácsi Határőrség határőrosztagának munkatársai fogták el Asztélynál. 

A katonák a 26 és 30 éves idegent Asztélynál tartóztatták le.

A fogvatartottaknak török útlevelei voltak. A migránsok elmondták, hogy illegális utazásuk végső célja Németország volt, ahová a jobb élet miatt akartak eljutni.

A bűncselekmény összes körülményének megállapítása során a határőrök megtudták, hogy Törökország állampolgárai jogszerűen léptek be Ukrajnába, majd GPS-sel megtervezték az Európai Unióba vezető útjukat.

Jelenleg a határsértőket a Munkácsi határőrségre kísérték, ahol illegális határátlépési kísérlet miatt jegyzőkönyveket állítanak ki ellenük.

A bevándorlók további sorsáról a bíróság dönt majd – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy hamis okmányokkal akart külföldre utazni egy kárpátaljai férfi. A 45 éves kárpátaljai férfi a csapi ellenőrző ponton keresztül akart külföldre jutni.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy hat személyből álló rablóbandát lepleztek le Kárpátalján. Kárpátalján, a Nagybereznai kistérségben a rendőrök legalább öt lopást derítettek fel, melyeket hat 16 és 21 év közötti fiatalok követtek el.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!