Ukrajna | 2021. 02. 15. – 13:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

 Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője kifejtette, hogy legalább három ok járult hozzá Volodimir Zelenszkij elnök népszerűség-csökkenéséhez.

A Hivatal vezetője megnevezett néhány okot, mely szerint csökkent Ukrajna elnökének népszerűsége.

Az első ok szerint a világban nehéz idők járnak, ezért az ország vezető politikusainak népszerűségének csökkenése látható. Ukrajnában is ez a tendencia tapasztalható.

A második ok az, hogy egy erős gépezet két éve céltudatosan dolgozik az ukrán hatóságok ellen, az országon belül és kívül egyaránt. Ma egyszerűen nem áll le a hamis információk áramlása. 

A harmadik ok, amit Jermak megnevezett a kormány alacsony szintű információs politikája. Szerinte az embereknek érezniük kellene, hogy jobb lett az életük.

Jermak szerint 

nagyon fontos, hogy a kormány mit tesz annak érdekében, hogy holnap jobb legyen az élet.

A Rating szociológiai csoport szerint az elnök vezeti az ukrán politikusok iránti bizalom értékelését. A válaszadók 38%-a bízik Zelenszkijben, 58%-a nem bízik benne.

Ugyanakkor 34% bízik Vitalij Klicskoban, Kijev polgármesterében, 54% nem bízik benne. 

32% bízik Volodimir Hrojszman volt miniszterelnökében és az ukrán stratégiai párt vezetőjében, 58% pedig nem bízik benne.

26%-uk bízik Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnökében, és 37%-uk nem bízik benne,

további 33%-uk nem tudja, hogy ki ő.  

25%-a bízik a Julia Timosenkoban, a Batykivscsina vezetőjében, 72% pedig nem - írja az Unian.net.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukrán köztisztviselőket az EU-ban fogják kiképezni. Ukrajna és az Európai Unió közös projektben állapodtak meg az ukrán köztisztviselők oktatási programjának Natolin4Capacity Development Project elindításáról.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnának garantálnia kell a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartását. Várhelyi Olivér elmondta, hogy az ukrán nemzeti kisebbségi törvénytől, amelynek kidolgozása még folyamatban van, az EU elvárja, hogy megfelelően szabályozza a nyelvhasználatra és az oktatásra vonatkozó jogokat.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!