Kárpátalja | 2021. 02. 15. – 10:41 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Február 14-én délután a Csapi Határőrség Tiszasalamoni osztagának  határőrei megakadályozták, hogy egy kárpátaljai férfi illegálisan hozzon be Ukrajnában egy teherautó pótkocsit.

Egy 24 éves kárpátaljai fiatalember a csapi ellenőrző ponton keresztül akart belépni Ukrajna területére.

Teherautója okmányainak ellenőrzése során a határőrök eltérést észleltek a pótkocsi nyilvántartásba vételéről szóló megállapított mintában. 

A dokumentum alapos tanulmányozása során a rendvédelmi tisztviselők megállapították, hogy hamis a dokumentum.

A jármű vezetője ugyanakkor azt állította, hogy fogalma sincs az igazolás hamisításáról.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 358. cikkelye (Iratok, pecsétek, bélyegzők és nyomtatványok hamisítása, hamisított dokumentumok, pecsétek, bélyegzők értékesítése vagy felhasználása) értelmében a bűncselekmény jeleinek felfedezése miatt a határőrök tájékoztatták a Nemzeti Rendőrséget.

A nyilvántartási okmányt az előírt módon vizsgálat céljából lefoglalták – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy hamis okmányokkal akart külföldre utazni egy kárpátaljai férfi. Február 13-án a Csapi Határőrség  határőrei egy ukrán állampolgár útlevelében hamis pecséteket fedeztek fel.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy két migránst fogtak el Asztélynál. A két Németországba tartó migránst február 15-ére virradóan a Munkácsi Határőrség határőrosztagának munkatársai fogták el Asztélynál. 


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!